70. évadára készül a marosvásárhelyi színház - Visszatér Tompa Gábor

70. jubileumi évadára készül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, ahova több évtizedes szünet után ismét visszatér rendezni a kolozsvári Tompa Gábor - közölte kedden az intézmény.

     MG 7546 1

 

Az erdélyi színház ebben az évadban ünnepli az intézmény alapításának a hetvenedik évfordulóját. A társulat kedden tartotta évadnyitó társulati ülését, amelyen Keresztes Attila művészeti igazgató, a Tompa Miklós Társulat vezetője az előző idény eredményeit értékelve kifejtette: a társulat immár művészi potenciálja színvonalán teljesít, ami az erőteljes munkatempónak és az egyre inkább megmutatkozó társulati összetartozásnak köszönhető.
    

Bejelentette, hogy az új évad repertoár-tervezete szerint nyolc bemutató lesz, de vendégelőadások is műsoron szerepelnek budapesti, katowicei, beregszászi és újvidéki társulatok előadásában.
    

Közölte, hogy ebben az évadban a társulattal olyan rendezők fognak dolgozni, mint Sorin Militaru, Keresztes Attila, Tasnádi Csaba, Mohácsi János, Mezei Kinga, valamint a kolozsvári Tompa Gábor, aki évtizedek után tér vissza szülővárosába, Marosvásárhelyre rendezni.
    

A művészeti igazgató közölte, hogy az idén is sokszínűségre törekszenek, így a közönség láthat operettet, drámát, kalandjátékot, fantasztikus játékot és improvizatív előadást.
    

A tavalyi évadban a magyar és román társulattal működő Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznak 300 előadása és 65 ezer nézője volt. A Tompa Miklós Társulat produkcióit 41 ezer néző látta 167 előadáson.

 

süti beállítások módosítása