"A film fontos eleme lesz a humor" - Kurta Niké a Kútról

Eddig többnyire a Terápiából ismerhették a nézők, ami szinte végig egy szobában játszódott, a Kút története azonban egy helyszínen, egy benzinkúton bontakozik ki.

kut-forgatasan1


Ennek kapcsán Kurta Niké elmondta, mivel maga a szerep és a csapat nagyon inspiráló, egyáltalán nem érzi azt, hogy a térbeli korlátok bármiféle akadályt jelentenének. “Sőt, valahol szabadabbá is tesz, hogy a teljes helyszínt átlátom, bár az is igaz, hogy még sosem forgattam százhelyszínes, romantikus kalandregényt, hogy legyen összehasonlítási alapom. A munka szempontjából amúgy is előnyt jelent, hogy végig díszletben dolgozhatunk, és a Terápiához képest itt azért kicsit tágabb ez a helyszín. (…) A semmi közepén felhúztunk egy benzinkutat. 

“Ha van egy-két szünnapja valakinek, akkor hazamegy Budapestre, de alapvetően Székesfehérváron szállt meg a stáb. Nekem ez nagyon kellemes egybeesés, mert fehérvári vagyok. Persze ettől még én is a hotelben lakom a stábbal, mivel reggelente nagyon korán kell kelni, és már hatkor úton vagyunk a helyszín felé” – mesélte a színésznő, aki azt is elárulta, egy örömlányt alalkít, aki még nem igazán tapasztalt.

 

forgataskut

 

A felvetésre, miszerint ismét Gigor Attila rendezővel dolgozi, akivel a Terápiát is forgatta, úgy reagált: “A Terápiánál Attila kiválasztott három vagy négy embert – köztük engem - a szerepre, és őket küldte tovább az HBO-nak, akik aztán a végső döntést meghozták. Persze neki volt egy sorrend a fejében, amire ők rábólintottak, szóval lényegében ő választott ki. A szerepet most sem kaptam meg automatikusan, itt is egy kétfordulós casting volt, aminek a végén engem választott ki. (…) A munkamódszere most is ugyanaz, de itt más körülmények között dolgozunk. Az egyik, nem elhanyagolható tényező, hogy itt kb. ötven fok van a díszletben, a másik pedig az, hogy sokkal kevesebb időnk van. Ráadásul ebben a kevés időben sokkal több mindenre kell odafigyelnie” – árulta el Kurta Niké, aki szerint a készülő film fontos eleme lesz a humor.

 

“És az is biztos, hogy a filmben a női karakterek/színek markánsabbak lesznek, mint A nyomozóban voltak. Nagyon erős a sztori. Amikor először olvastam, akkor leültetett a székbe, és utána egy ideig nem nagyon bírtam megszólalni. A szerepem szempontjából kicsit ijesztő is volt, de nálam az mindig jó, ha egy kicsit félek tőle” – tette hozzá.

 

kut-forgatasan18

 

Kurta Niké társulata, a Szputnyik feloszlása után szeptembertől szabadúszó lesz. “Az Örkény színházban fogok játszani Mohácsi János operettjében. Aztán még Horváth Csabával és Sipos Balázzsal is dolgozom, és valószínűleg visszamegyek az egyetemre is egy munkára” – nyilatkozta a színésznő.  

 

süti beállítások módosítása