"Nem adhatjuk alább" - A Nemzetivel és az Operettel is összefog a kaposvári színház

11 bemutatót tervez a 2015/2016-os évadban a kaposvári Csiky GergelySzínház. A nagyszínpadon öt, a stúdióban két új darabot láthat a közönség, a gyerekeket pedig négy mesejátékkal várják.

"Nem adhatjuk alább a minőséget" - hangsúlyozta Rátóti Zoltán igazgató a hétfői évadnyitó társulati ülésen a sikeres előző szezonra utalva, egyúttal felsorolta azokat a szakmai elismeréseket, amelyekkel az utóbbi időben jutalmazták a társulat szerepléseit. Kiemelte: a minőség iránti igényességből annak ellenére nem szabad engedni, hogy "ötödik éve az előző vezetés költségvetésének a kétharmadával próbáljuk ezt a színvonalat és igényességet elérni". 

 

csikyszinhaz

 

Gratulált a Szigorúan ellenőrzött vonatok előadás Poszton díjazott szereplőinek: Csonka Ibolyának, Rozs Tamásnak, Kelemen Józsefnek és Fehér Lászlónak, valamint a tavalyi évad közönségdíjasainak: Nyári Szilviának és Sarkadi Kiss Jánosnak.

 

Örömmel idézte fel a 2014-15-ös évadot, úgy érezte, hogy a próbák, az előadások során kialakult egy olyan harmonikus, jó minőségű munka, amelyre a színház minden dolgozója büszke lehet. "Ezt az erőt, ezt a minőséget nem adhatjuk alább az előttünk álló évadban sem, ha mindenkiben meglesz a kellő önbecsülés, igényesség, ismét sikereket érhetünk el."-mondta.

 

Az igazgató bemutatta az éppen 60. születésnapját ünneplő társulat újonnan szerződtetett tagját, Szvetnyik Katát

 

Majd a társulat egy perces néma tiszteletadással emlékezett meg a nyáron elhunyt Ács Jánosról, a színház egykori kiváló rendezőjéről.

 

Az Élménnyel telt ház szlogennel meghirdetett évadról szólva az igazgató azt mondta: a repertoár összeállításakor minden generációra gondoltak, így az operettől a vígjátékon és gyerekdarabokon át a musicalig széles választékot kínálnak a nézőknek.
    

A szezon nyitányaként - szeptember 25-én - a nagyszínpadon mutatják be Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátékát Kelemen József rendezésében. Lehár Ferenc Luxemburg grófja című operettet Somogyi Szilárd rendezésében a Budapesti Operettszínházzal közösen mutatja be a kaposvári teátrum, Gabriel Gárcia Marquez Száz év magány című regényének Schwajda György átiratában készült előadását Horváth Csaba állítja színpadra, a Figaro házassága című darabját pedig Zakariás Zalán rendezi. Az évad egyik kiemelkedő produkciója lesz a Jézus Krisztus Szupersztár című musicalje Bozsik Yvette rendezésében. 
    

A nagyszínpadon továbbra is műsoron marad az Augusztus Oklahomában, a Magyar Elektra és a Vörös és fekete című darab.
    

A stúdióban az első bemutató októberben lesz. Conor McPherson A gát című darabját a budapesti Nemzeti Színházzal közös produkcióban, Bérczes László rendezésében láthatja a kaposvári közönség, míg Lutz Hübner Becsületbeli ügy című tantermi előadását Fándly Csaba rendezi. 
    

A stúdióban a következő évadban is műsoron marad William Nicholson Árnyország című drámája, Székely Tamás Bányavakság című tragikomédiája, a Bohumil Hrabal megfilmesített alkotásából színre vitt Szigorúan ellenőrzött vonatok című darab és Gareth Armstrong Shylock című monodrámája. 
    

A gyermekközönségnek a nagyszínpadon a Ludas Matyi című előadással készülnek Funtek Frigyes rendezésében. Bagossy László A sötétben látó tündér, Grimm-Török Tamás Jancsi és Juliska című előadásával a Szivárvány Kultúrpalota színpadán lépnek fel, míg az óvodásokat a stúdióba várják a Zenebóna szanaszét című zenés műsorral. 
   

Az igazgató kitért arra is, hogy a Shylock szeptemberben meghívást kapott a Thália Színházba a Vidéki színházak fesztiváljára, az Árnyországgal - ugyancsak szeptemberben - a Nemzeti Színházban lépnek fel, majd novemberben a NemzetiSzínházban egy egész napos bemutatkozásra kap lehetőséget a kaposvári társulat. A tervek szerint a Sötétben látó tündér, a Shylock és az Augusztus Oklahomában című darabokkal lépnek a fővárosi közönség elé, valamint Rátóti Zoltán bemutatja a második lemezét.

 

süti beállítások módosítása