Nyolc új tag az egri társulatban

Hét nagyszínpadi és négy stúdiószínpadi előadással, közte három ősbemutatóval, illetve két gyermekeknek szóló bemutatóval készül az új évadra az egri Gárdonyi Géza Színház – hangzott el a társulat évadnyitó ülésén.

Blaskó Balázs színházigazgató elmondta: sokrétű, sok műfajt kínáló évad vár a társulatra. Lesz musical, zenés vígjáték, dráma, tánc- és mesejáték is. Az első produkció Tim Rice-Andrew Lloyd Webber musicalje lesz, a József és a színes, szélesvásznú álomkabátot Nagy Viktor viszi színre. A bemutatót október 9-én tartják.


A nagyszínpadon látható lesz Eugene O'Neill Utazás az éjszakába című drámája Blaskó Balázs rendezésében. Brandon Thomas-Aldobolyi Nagy György-Szenes Iván Charley nénje című zenés vígjátékát Halasi Imre állítja színre, a Verdi Traviatájából készült táncjátéknak pedig Topolánszky Tamás a koreográfusa.

 

gardonyi


Három ősbemutatót is tervez a társulat: A kis herceg című regényt - Andorka Péter és Zalán Tibor átiratában - zenés, "korhatár nélküli mesejátékként" állítják színpadra Dávid Zsuzsa rendezésében. Ősbemutató lesz az egri kötődésű író, Gál Elemér regényes története, a Beke Sándor rendezte Héthavas gyermekei és Szőke Andrea Mese a fiókból című mesejátéka, amelyet Baráth Zoltán visz színre.


A stúdiószínpadon Pálfi Zoltán rendezésében mutatják be Karl Wittlinger Ismeri a Tejutat? című optimista drámáját, Páskándi Géza Vendégség című történelmi drámáját Blaskó Balázs rendezésében, valamint az Egyenes labirintus című táncjátékot, melynek koreográfusa Mészáros Máté.


Szőke Andrea darabja mellett a gyerekeknek szól Andersen A hókirálynő című művéből készült zenés mesejáték is. A darabot Baráth Zoltán rendezi.


Blaskó Balázs arról is beszélt, hogy a nyáron az irodák, kiszolgáló helyiségek kifestésén túl a színház homlokzatán is végeztek kisebb javításokat, valamint a napokban megkezdődik a fénytechnikai berendezések felújítása.


Nyolc új tag csatlakozik a társulathoz az évadban. Babocsai Réka Békéscsabáról, Baranyi Péter Veszprémből, Kardos Kristóf Székesfehérvárról, Török Tamás a Madách Színházból, Kincses Károly pedig Miskolcról érkezett Egerbe. Nagy Szilvia és Nagy Erzsébet énekművészként, Tóth Nóra táncművészként vesz részt a produkciókban.

 

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása