2 hónap, 300 óra tánc - Bemutatkoznak a Bethlen Terminál alkotói

 

A Bethlen Téri Színház a Gangaray Dance Company szakmai együttműködésével idén immár ötödik alkalommal indította el a Terminál programot.

A június 22-én kezdődő, két hónapos, intenzív nyári képzés záróakkordja az augusztus 28-án este 8 órakor kezdődő szakmai bemutató és az augusztus 29-én, szintén este 8 órakor kezdődő nyilvános előadás a Bethlen Téri Színházban.

 

bethlen

 

A Bethlen Terminál a 2005 óta működő MU Terminál elveire épülő, de attól eltérő szerkezeti formában megvalósuló intenzív nyári tanfolyam, amely idén június 22-től augusztus 29-ig 10 héten keresztül, a hét 6 napján, napi 5 órában, összesen 300 órás képzést biztosít a résztvevők számára. A tavalyi évhez hasonlóan a képzésben külön kurzusra – középhaladó és haladó szintre – is lehetett jelentkezni.

 

A 2011-ben indult Terminál-program a szervezők meglátása szerint, rövid idő alatt is komoly eredménnyel büszkélkedhet, mivel azóta a résztvevők közül többen is részt vettek különböző társulatok produkcióiban itthon és külföldön egyaránt. A két hónapos intenzív tanfolyam lezárásaként most egy olyan szakmai bemutatót szerveznek, ahova meghívást kapnak a hazai alkotók, koreográfusok, intézményvezetők és pedagógusok, és emellett a nagyközönség számára is elérhető lesz a bemutató.

 

A Bethlen Terminál három mesterének, Egyed Beának, Lábán Rudolf-díjas táncművész-koreográfusnak, Hámor József, Harangozó Gyula és Imre Zoltán-díjas táncművész-koreográfusnak és Mádi Lászlónak, aki a Közép-Európa Táncszínház táncművész- koreográfusa, három-három hét áll rendelkezésére, hogy a korábban kiválasztott táncosokkal dolgozzon.

 

 

 

süti beállítások módosítása