A West End eddigi legdrágább jegyét árulják az Elf musicalre

Hiába hirdetik londoni színházak olyan színészekkel a produkcióikat, mint Nicole Kidman, Judi Dench és Benedict Cumberbatch, a rendkívüli érdeklődés miatt mégis a Mi a manó, vagyis az Elf című musicalre lehet az eddigi legdrágább a jegyeket váltani a West Enden.

elf2

 

A Elf című musicalt október végén mutatják be Londonban. A darab karácsonyi előadásaira a West Enden akár 244 fontért, átszámítva 106 ezer forintért is lehet jegyet váltani. Az Elf producereit bírálatok érik amiatt, hogy a szülőknek több száz fontot kell kiadniuk, ha el akarják vinni gyerekeiket az ünnepi témájú darabra. A musical egy Buddy nevű fiúról szól, aki bemászott a Télapó puttonyába, így kerül az Északi-sarkra ahol a karácsonyi ajándékokat készítő manók segítője lett. A történet 2003-as hollywoodi változata, amely a musical alapjául szolgált kasszasiker volt – a filmben Will Farrell játszotta a főszerepet.

 

A színpadi változat zenéjét a Tony-díjra jelölt Matthew Sklar és a The Weddigng Singer zeneszerzője, Chad Beguelin jegyzik, a librettót Bob Martin és a Tony-díjas Thomas Meehan írták - utóbbi nevéhez többek közt az Annie, a Producerek és a Hajlakk szövegkönyve is kötődik. A főszerepet az egyik televíziós tehetségkutató, az ITV Superstar című műsorának legutóbbi győztese, Ben Forster alakítja. A népszerű brit lánycsapat, a Girls Aloud egyik tagja, Kimberley Walsh is fontos szerepet kapott a musicalben.

 

 

A zenés darab iránt most olyan nagy az érdeklődés, hogy az interneten 650 fontért (282.350 forintért) árulják a jegyeket másodkézből. A The Times című lap kiszámolta, hogy egy négytagú családnak több mint 1000 fontot kellene kifizetnie, ha jobb helyekre szeretne jegyet váltani a Dominion Színházban. Ám még a legolcsóbb belépők is 200 fontba kerülnének négy főnek.

 

A producerek szerint a költséges díszlet mellett az tornássza ilyen magasra a jegyárakat, hogy a darabot az október 24-i bemutató után mindössze 10 hétig játsszák.

 

A jegyár rekordot eddig az utóbbi időszak egyik legnagyobb sikere, a The Book of Mormon tartotta a West End történetében 202,25 fontos jegyárral.
Mark Shenton színházkritikus a rekordösszegekkel kapcsolatban megjegyezte, valóban "határ a csillagos ég", azt azonban meglepőnek tartja, hogy az Elf révén olyan darabé lett a rekord, amelyben nem szerepelnek igazán nagy nevek. "Családi show, és pont ez a lényeg: megfejhetik a családokat" - mondta.

 

Forrás:MTI, dominiontheatre.com

 

süti beállítások módosítása