13 új est a Dumaszínházban - Vinnai András és Bata Éva is fellép

13 új, önálló estet mutat be a szeptember 11-én kezdődő évadában a Dumaszínház, amelynek humoristái a premierekről tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön, Budapesten.

    dumaszinhazl

 

A szezont a Brand new című előadás nyitja Dombóvári István, Mogács Dániel és Litkai Gergely új poénjaival, az önálló estek bemutatóit pedig október 11-étől naponta láthatják a nézők a Dumaszínházban és a Kompót Duma Klubban.
    

A humoristák előadásaikban beszélnek majd többek közt a szexről, a "gondolkodásfetisizmusról", a pesszimizmusról és a párkapcsolat buktatóiról is - mondta el Litkai Gergely, a Dumaszínház vezetője.
    

A humoristagárda tagjaként Aranyosi Péter például Borsodi homályos, Zsók Levente pedig az 51% székely humor című új előadásával lép fel. Csenki Attila és Benki Dénes A szex a lelke mindennek című estjét október 15-én mutatja be először a Kompót Duma Klubban. Kovács András Péter és Kormos Anett Numera című műsorukban férfiakról és nőkről, a kapcsolatokról beszélnek.
    

Szintén önálló esttel jelentkezik Bács Miklós, a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter, Hajdú Balázs, Kertész Ricsi és Kőhalmi Zoltán is. Litkai Gergely Felméri Péterrel közös, Budapest című műsorával lép a közönség elé október 17-én.
    

Folytatódik a Füge Produkcióval harmadik éve tartó együttműködés is, amelynek keretében idén két kísérletező produkciónak ad helyet a Jurányi Ház. Elhanyagolt férfiszépségek címmel Újvári Milán és Andrássy Máté humoros mozgásszínházi előadását láthatja a közönség október 9-től. 
    

Görbe tükröt tart a párkapcsolatok elé és a jelentős fordulópontokat boncolgatja A szerelem zsoldosai című előadás. Vinnai András és Bata Éva közös estjének bemutatója október 29-én látható a Jurányi Házban.

 

süti beállítások módosítása