Évadot zárt az Esztergomi Várszínház

Az Esztergomi Várszínház 27. évadának előadásait közel 9000-en tekintették meg, ez egyharmaddal több mint a tavalyi szezon nézőszáma - mondta Horányi László, a szabadtéri teátrum igazgatója, aki sikeresnek ítélte a nyári rendezvénysorozatot.

Az Évfordulók Évadában társulatok és művészeti csoportok jubileumát köszönthették a várszínházban. Az önkormányzat és a szponzorok támogatásával az elmúlt évekhez viszonyítva több játéknapot tarthattak az évadban.


A műfaji sokszínűség és igényes szórakoztatás mellett öt év szünet újra felállították a nagyszínpadot a Bazilika elé, látványos előadásokkal ünnepelték augusztus 20-át az ExperiDance és a Ghymes együttes részvételével.

 

esztergomi varszinhaz

 

Horányi László szerint nagyon örömteli, hogy az esztergomi közönség nyáron is kereste a fajsúlyosabb előadásokat. A soproni teátrum Gogoltól A revizort hozta el és kétszer játszott el azt élénk érdeklődés mellett. Tóth-Máthé Miklós: A nagyrahivatott című történelmi drámáját is bemutattuk, a közönség zsúfolásig megtöltötte a nézőteret. Úgy tűnik, hogy a koncertek, szórakoztató, vidám darabok, nagyszabású táncszínházi produkciók mellett a gondolatébresztő, klasszikus színházi előadásokra is kíváncsiak a nézők - összegezte az igazgató az elmúlt szezont.


Hozzáfűzte: az önkormányzat a szűkös lehetőségeihez mérten idén újra a rendezvény mellé állt és támogatta azt. Jó együttműködés alakult ki a városvezetéssel és bízik abban, hogy az Esztergomi Várszínház egyre megerősödve a jövőben is méltó módon tudja képviselni a város kulturális életét és erősíteni turisztikai törekvéseit.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása