Anger Zsolt és Kováts Adél indul a Radnótiért

A napokban lezáródtak a direktori pályázatok. Szalay - Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a Népszava érdeklődésére elmondta, hogy a Radnóti Színház élére ketten pályáztak, a Katona József, a Centrál, a József Attila Színházra egy-egy jelölt van.

Korábbi információink szerint Kováts Adél, a Radnóti színésze a főrendezővel, Valló Péterrel és a gazdasági igazgatóval, Komáromi Györggyel együtt indul az igazgatói pályázaton.

 

A Népszava értesülése szerint Anger Zsolt, aki korábban a Főfőnök című darabot rendezte a Radnótiban, szintén ringbe száll. Úgy véli, a társulattal van esély arra, hogy fölvegyék a 21. század világával a versenyt. "Nagyon modern és izgalmas színházat lehet ott csinálni, ami továbbra is kamarajellegű, polgári művészszínház lenne, szórakoztató és elgondolkodtató előadásokkal" - fogalmazott a lapnak a színész-rendező, aki szerint a Radnóti Színház már nyert, mert bármi is lesz az eredmény, jó kezekbe kerül a színház.

 

kettenpalyaznak

 

Úgy vélte, sem gazdaságilag, sem művészileg nincsenek kihasználva a színház lehetőségei és arról is beszélt, hogy mivel Kováts Adélt "ékkőnek tartja a színház koronáján", ha nyer, a tenyerén fogja hordozni.

 

A leköszönő direktor, Bálint András a Színház.hu interjújában elmondta, szívesen segít majd utódjának. "Ahogy azt József Attila az Ódában írta: „Szoktatom szívemet a csendhez. Nem oly nehéz..." A régi szerepeim megmaradnak a Radnótiban, ugye készül a Heltaim, a Krleža darabban az apát játszom, és azt remélem, hogy az utódom ezeket meghagyja nekem. Ha tanácsra lesz szüksége, akkor pedig szívesen adok neki, de csak akkor, ha kéri. Egy biztos: megszívlelem azt, amit elődöm, Keres Emil mondott nekem, amikor igazgató lettem: „Az ember nem vezet az anyósülésről”. Ő is ehhez tartotta magát, én is így teszek. Addig is járom az erdőt a kutyámmal, tanulom a szövegeim és élvezem a készülődést" - fejtette ki Bálint András.

 

A Katona József, a Centrál, illetve a József Attila Színházban az eddigi direktorok, Máté Gábor, Puskás Tamás és Nemcsák Károly folytatni kívánják a munkát. 

 

Forrás: Népszava, Színház.hu

 A Radnóti Színház új évadáról itt olvashat.

 

süti beállítások módosítása