Elek Ferencék legendás magyar gólokat idéznek fel

A Gól mindenkinek című filmben Hajdú Steve, Elek Ferenc és Holl Nándor idéz fel korábbi legendás magyar gólokat versben és buzdít a szurkolásra a magyar-román meccs alkalmából.

 

“Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb.”

 

Bill Shankly, a hatvanas-hetvenes évek legendás liverpooli edzője elég találóan megfogalmazta, milyen érzelmeket képes kiváltani egy-egy gól a szurkolókból.

  

 

A három színművész, Elek Ferenc, Hajdú Steve és Holl Nándor tolmácsolásában a magyar futballtörténelem legendás góljait élhetjük át újra, egy teljesen új szemszögből. Ezek a gólok nem csupán azért emlékezetesek, mert fontos meccseken születtek, hanem azért is, mert a hozzájuk kapcsolódó közvetítések is a közös emlékezet részeivé váltak: Puskás Öcsi csodálatos gólja az angolok ellen, Fazekas László győztes lövése a Népstadionban a románok ellen, Vincze Ottó csavarása a Grashoppers elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen, Koplárovics Béla mesébe illő győztes találata a Manchester United ellen, vagy éppen Dzsudzsák Balázs drámai bombája a finnek ellen mind-mind olyan emlék, amely igazán a kommentátorok szavaival válik teljessé.

 

gol

 

A “Gól mindenkinek” annak bizonyítására tesz kísérletet, hogy ezek a szavak ugyanolyan erővel bírnak akkor is, ha komoly irodalmi szövegként értelmezzük őket, amelyet színészek szavalnak el.

 

A film aktualitását a szeptember 4-i Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtező mellett az adja, hogy a Magyar Telekom TV GO alkalmazása szeptembertől mindenki számára elérhető. Így erről a mérkőzésről sem marad le senki, aki nem jutott be a stadionba, vagy éppen nincs lehetősége televízión követni az eseményeket, hiszen bárhol tartózkodik a világon, egy egyszerű regisztrációt követően a TV GO segítségével bármilyen mobileszközön nézheti a meccset. Kíváncsian várjuk, hogy az utóbbi évek legjobban várt magyar vontakozású meccsén születik egy-egy újabb felejthetetlen gól és szállóige.

 

 

süti beállítások módosítása