Kiemelt kategóriába került a Pécsi Harmadik Színház

Kialakult a Pécsi Harmadik Színház  2015/16-os évadjának műsorterve.

Bemutatásra kerül Sarkadi Imre: OSZLOPOS SIMEON, Görgey Gábor: KOMÁMASSZONY, HOL A STUKKER?  c. drámája – mindkettő Vincze János rendezésében.

 

Ugyancsak a bemutatók között szerepel három vendégjáték – így a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadásában Szigligeti Ede LILIOMFIja Vidnyánszky Attila rendezésében, mint ahogy ő a rendezője a Nemzeti Színház produkciójának, A FÖLTÁMADÁS SZOMORÚSÁGA c. Ady-estnek is -  Földes László Hobo előadásában.

 

A Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András rendezésében mutatja be az általa írt, szerkesztett BÉRES MÁRTA ONE-GIRL SHOW c. produkciót a POSZT-on több alkalommal is díjat nyert kiváló művésznő, Béres Márta előadásában.  

 

Pecsi Harmadik Szinhaz

 

Új bemutatóval jelentkezik Moravetz Levente, A VILÁG TEREMTŐDÉSE c vígjátékának ő maga a rendezője is. Ugyancsak ősbemutatóval készül a színház a gyerekek részére –  a „Tamás Éva Játéktára” tagjai által létrehozott  CSIBÉSZ CSABI c. produkciót Bogárdi Aliz rendezi. A Pannon Várszínház a SZÉPEK SZÉPE c. Heltai mesejátékkal örvendezteti meg a pécsi gyerekeket. Ugyancsak a legifjabbaknak mesél a fantasztikus tehetséggel megáldott Écsi Gyöngyi, a GYERTEK VELÜNK BETLEHEMBE! c. összeállításával.

 

A színház továbbra is repertoárján tartja az elmúlt évadok siker-darabjait, - Martin McDonagh: PISZKAVAS, Marie Jones. KÖVEK A ZSEBBEN, Székely Csaba: BÁNYAVIRÁG, Spiró György: PRAH és PRÍMA KÖRNYÉK , Parti Nagy Lajos- Darvas Ferenc: IBUSÁR-MEGÁLLÓHELY, továbbá Örkény István: TÓTÉK c. groteszk drámáját és az Örkény-művekből összeállított „E KOR NEKÜNK SZÜLŐNK ÉS MEGÖLŐNK c. estet.

 

A gyerekek részére az új évadban is műsoron szerepel a BORS NÉNI c. zenés mesejáték, továbbá Écsi Gyöngyi előadásai: az ANGYALBÁRÁNYOK, AZ ÉLET ÉS HALÁL VIZE, A VILÁG KENYERE és a SZŐLŐSZEM KÁLMÁN c. produkciók.   

 

Örömteli hír a színház életében, hogy annak művészi munkásságát, tevékenységet értékelve és elismerve - a Színházművészeti Bizottság egyhangú állásfoglalása és javaslata alapján - az Emberi Erőforrások minisztere  ettől az évtől kezdve a kiemelt színházi kategóriába sorolta a Pécsi Harmadik Színházat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása