Mesefesztivállal nyit a Kabóca Bábszínház

Öt bemutató lesz a jövő évadban a veszprémi Kabóca Bábszínházban, ahol szeptember közepén családi és gyermekprogramokkal várja az érdeklődőket a mesefesztivál - közölte Székely Andrea, a színház igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.

    kaboca

 

Szeptember 19-én mutatják be az interaktív játékokkal, betyár hétpróbával tarkított Zöld Marci, a körhintás betyár című előadást Rumi László rendezésében. A társulat színpadra állítja Lázár Ervin meséjét, A négyszögletű kerek erdőt, amelyet Bartal Kiss Rita rendez. Ezt követően a Mosó Masa mosodája című mese alapján készült előadást mutatják be Sramó Gábor rendezésében, majd az Égig érő paszuly című népmese-feldolgozás kerül színpadra Bal József rendezésében - foglalta össze Székely Andrea. Az évad utolsó bemutatója, a Zűrhajó című interaktív játék a matematika birodalmába kalauzolja a nézőket, az előadás rendezője Harsányi Melinda.
    

A már 12. alkalommal megrendezett mesefesztivál szeptember 17. és 20. között várja a családokat - mondta a bábszínház igazgatója. Szeptember 17-én és 18-án a bábszínház társulata ellátogat a város óvodáiba és iskoláiba, gólyalábas flashmobra hívva a legkisebbeket. A mesefesztivál harmadik napján
a Zöld Marci, a körhintás betyár című interaktív játékban vehetnek részt a gyerekek, valamint kézműves foglalkozás és táncház várja őket, majd a zárónapon a népek meséiből hallhatnak válogatást Danny Bain előadóművész és meglepetésvendégei tolmácsolásában.
    

Székely Andrea beszélt arról is, hogy a bábszínház meghívást kapott a budapesti Művészetek Palotájába a Gomboló című előadással, a győri Könyvszalonba A Holdkirály palotája című mesével, valamint a győri Vaskakas Bábszínházba a Királykisasszony, akinek nem volt birodalma című előadással. Könyv készül a bábszínház, Danny mesél - a fán lakó gyermekek című előadásából, amely a tervek szerint karácsonyra jelenik meg - jegyezte meg. 

 

süti beállítások módosítása