Pályázat- és kritikaírást is tanítani fog az SZFE - Kurzusok indulnak

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diplomát adó képzései mellett rövid képzési idejű programokat is kínál.

szinmuveszeti

 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem felhívása:

 

A kurzusok érdekes, máshol nem elérhető témákat, valamint elméleti és gyakorlati szaktudást kínálnak. A képzések oktatói az intézmény tanárai és az egyes szakmák elismert előadói.

 

2015 októberében induló kurzusaink:

 

  •       Szi-Fi, Bevezetés a színház, a film és a televízió világába (24 hét, 460 óra) - Két féléves gyakorlati és elméleti beavató kurzus, amely a színházi, a filmes illetve televíziós alkotómunkához szükséges készségek megismerését, fejlesztését célozza.  A szükséges szakmai és technikai alapismeretek megszerzése mellett a hallgatók végigkísérik a színpadi játék és a filmezés ill. műsorkészítés  egész folyamatát a forgatókönyv- és jelenetírástól, a színpadi próbákon, a filmforgatáson/vágáson át a televíziós stúdiómunkáig.
  •       Bevezetés a művészeti pályázatírás és projekttervezés technikáiba (10 hét, 60 óra) - Képzésünkön a hallgatók olyan tudást sajátíthatnak el, mely által képessé válnak egy projekt önálló megtervezésére és megvalósítására.
  •       Színikritikus-tanfolyam (12 hét, 156 óra) - A két szinten is induló kurzus (kezdő, haladó) rendszeres színházlátogatással és előadáselemzéssel segít elsajátítani azt az elméleti tudást és kritikai szemléletet, mely által egy színházi előadás leírhatóvá, objektíven megfogalmazhatóvá válik.
  •       Zenés színházi műhely (96 óra, 12 hét) - A képzés a zenés színház világának sokszínűségét több oldalról mutatja be, melynek során a hallgatók rengeteg ismeretet szerezhetnek a zenedramaturgiától kezdve az alkalmazott zeneszerzésig. 
  •       Mozgás és színház (12 hét, 108 óra) - A kurzus folyamán a hallgatók különböző színházi mozgásformákat ismerhetnek meg. A képzés a gyakorlati tudáson kívül elméleti alapokat is biztosít a résztvevőknek. 

Az induló kurzusokról részletes leírás és letölthető jelentkezési lap az alábbi oldalon található: http://www.szfe.hu/hu/felnottkepzes/kepzesek

 

Jelentkezni 2015. szeptember 18-ig lehet a kitöltött és aláírt Jelentkezési lap megküldésével, email-ben (szfe.felnottkepzes@gmail.com), faxon: (06-1-338-4749) vagy postai úton (Valkai Andrea, Színház- és Filmművészeti Egyetem, 1088 Budapest, Vas utca 2/C) lehet.

 

Felvételi beszélgetés: 2015. szeptember 21 és 26 között

 

További információ:

Valkai Andrea

email: szfe.felnottkepzes@gmail.com

tel.: 06-30-406-7402

 

 

süti beállítások módosítása