MNSZ szalon nyílik egy miskolci romkocsmában

Készül a Miskolci Nemzeti Színház szobája a Helynekemben! Szeptember 6-án, vasárnap lesz az ünnepélyes átadó. A különleges térben a teátrum előadásairól készült fotók és a színészek kézlenyomatai adnak képet a miskolci teátrum életéről.

A Miskolci Nemzeti Színház és a Helynekem együttműködéséről Makai-Hankó Vanda rendezvényszervező elmondta: a miskolci Helynekem három éve nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy egyszerre legyen szórakozóhely és kulturális tér.

 

"Tulajdonképpen egy összművészeti alkotó és befogadó térként szeretnénk működni, amire már voltak is próbálkozások az elmúlt években. A felső szinten működik a romkocsmánk, ami három tematikus szobából áll: ezek a zene, az irodalom, és a színház. Ezt a részt szeretnénk most felújítani, hozzá új arculatot kialakítani. Adta magát az ötlet, hogy ha már Miskolcnak van egy fantasztikus színháza, akkor ennek teret kell adnunk! Főleg mivel a legtöbb miskolci fiatal már iskolás korában találkozik a színházzal, hiszen a diákbérletek jó alternatívái a megszokott közösségi programoknak. Számomra is itt indult a színházi élmény, ami azóta is végigkíséri az életemet" – mesélte a Helynekem kulturális munkatársa, aki fiatal kora óta rajong a színházért.

 

mnsz

 

"Nagy dolog volt kisiskolásként, hogy színházba mehettünk, ahová szépen ki kellett öltözni, aztán később már maga a szellemi élményanyag is fontos lett számomra, így máig rendszeresen jár a család színházba. Ezért is volt hatalmas büszkeség számomra, hogy részt vehettem az idei évad kampányfotózásában" – tette hozzá.


"Nagyon fiatalos, lendületes az utóbbi években a Miskolci Nemzeti Színház, a Helynekem pedig nyitott a közös programokra. Egy a célközönségünk is, hiszen a romkocsmát sok olyan fiatal látogatja, akik a színház előadásai iránt is érdeklődnek. De talán ha még inkább élővé, közelivé tesszük számukra a színházi világot, hamarabb lépnek be a színház kapuján. Az MNSZ szoba arculatát is e szerint terveztük meg, így az előadások hangulatképei és a színészek kézlenyomatai együtt adnak eleven képet a miskolci színházi életről, általuk válik láthatóvá a fiatalok számára mindaz, ami a falakon belül történik. A cél az, hogy élettel töltsük meg ezt a szobát. A Helynekem Színházi Labor is beköltözik majd ebbe a térbe, hiszen a három éve működő csapatnak szüksége van egy saját kuckóra. A Miskolci Nemzeti Színházzal együttműködve pedig színes programokat tervezünk ide, hiszen a helyszín hosszú távon akár szobaszínházi előadások megtartására is alkalmas" – hangsúlyozta a rendezvényszervező.

 

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

 

süti beállítások módosítása