Novemberben jön az új Káva-bemutató

A Káva Kulturális Műhely hamarosan megkezdi 19. évadát. Számos előadás marad repertoáron, novemberben pedig a Nemzeti Táncszínházzal és a Közép-Európa Táncszínházzal közösen tartanak bemutatót Igaz történet alapján címmel.

 

Színházak éjszakája:

 

Már második alkalommal helyszín a Színházak éjszakája programjában a MU Színház – és immár második alkalommal várja a Káva is programokkal az érdeklődőket! Szeptember 19-én 14 órától Sereglei András és MU - A kultúra szigete csapata tart nyílt próbát, majd 20 órától Kárpótlás című előadásunk látható, felnőttekkel utoljára. Utóbbira összesen 30 hely van, érdemes tehát regisztrálni!

 

kava 1

Fotó: Tóth Ridovics Máté


Szélmalmok:

 

Az évad nagyszabású művészeti projektje. A Káva Hódmezővásárhelyen, Mindszenten és Székkutason fog dolgozni, tanyasi/telepi gyerekcsoportokkal. Havi egyszer lesz lehetőségük velük találkozni, áprilisban pedig mindhárom helyszínen közösségi színházi bemutatót rendeznek, melynek célja, hogy a helyi közösségek egészéhez szóljanak. Céljuk, hogy a drámás és színházi tevékenységek nyomán a résztvevők önbecsülése nőjön, a fiatalok izolációja csökkenjen, kapcsolati hálójuk erősödjön. A programot a Norvég Civil Támogatási Alap támogatja. A projekt hamarosan követhető lesz a www.szelmalmok.hu oldalon.

 

kava 4

Fotó: Somorjai Márton


Káva kert:

 

A Káva kezdeményezésére elkezdődött a Káva épülete előtti füves terület önkéntes munkával való gondozása. A gyomlálásnál és ásásnál tartanak, de október közepére egy kiépített kert lesz itt, hogy a társulat és a színház vendégei számára is jobb érzés legyen belépni az épületbe. A ház többi lakója, a MU Színház, a MU Terminál és az Amazon Fitness is beszáll a kertépítés költségeibe, így valódi közösségi projektté nőtte ki magát!

 

Forrás: Káva

 

süti beállítások módosítása