Új mesterekkel kezdi a tanévet a táncművészeti főiskola

Átvette három évre szóló rektori kinevezését Szakály György, a Magyar Táncművészeti Főiskola eddigi vezetője.

 

A megbízást Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára adta át az intézményben.  Az MTF művészképző intézetében szeptember elsejével összesen 256 növendék és hallgató kezdi meg a tanévet, ebből 38 külföldi vendéghallgató.

 

 mtf

 

A klasszikus balett szakirány három előkészítő osztályába 29-en nyertek felvételt. Új balettmesterként Vlagyimir Arhangelszkij és Wolf Katalin Kossuth-díjas táncművész csatlakozik az oktatói gárdához. A végzős, IX. évfolyamban 10 lány (évfolyam vezető balettmester Tatjana Vdovicseva), és 9 fiú (évfolyamvezető balettmester: Szakály György) kezdi meg a felkészülést az utolsó vizsgákra.

 

Év végi előadásunkon a tervek szerint Seregi László Faust - Walpurgis éj darabját, és Marius Petipa Paquita című művének részleteit adják elő. A vizsgaest utolsó részében négy koreográfus (Andrea Merlo, Kulcsár Noémi, Maged Mohamed, Molnár Márta) négy tételt készít Vivaldi Négy évszak című zenéjére a neoklasszikustól a modernig terjedő stílusirányzatok jegyében.

 

Idén ismét indul néptánc osztály. A 27 fős évfolyam vezető mesterei: Ónodi Béla és Béres Anikó. A néptánc tanszék oktatói köre kibővül Appelshoffer Jánossal, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánckarvezetőjével, valamint Rémi Tündével, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Harangozó-díjas tánckarvezető-szólistájával.

 

Forrás:Magyar Táncművészeti Főiskola

 

süti beállítások módosítása