Új helyen kezdi meg az évadot a Vaskakas Bábszínház

Nemzetközi csecsemőszínházi fesztivált is rendez új játszóhelyén a győri Vaskakas Bábszínház.

 

Szeptember első napján tartotta évadnyitó társulati ülését a Vaskakas Bábszínház. Kocsis Rozi igazgató megvalósult álomnak tartja, hogy a 2015/16-os évadot új helyen kezdheti a társulat. A Vaskakas új játszóhelye a volt BBMMK épületében található Győrben, a Czuczor Gergely utca 17-ben.

 

A nyári költözés munkálatai ugyan még tartanak, de a számtalan, új helyszín adta lehetőség jóval gazdagabb és színesebb színházi élményt kínál idénre. A korábbi épülettel szemben a nagyszínpad mellett lesz külön kamaraterem a bábelőadásoknak, és külön játszóhelyet kapnak az Aprók Színháza előadásai is.

 

Szeptember 10. és 12. között a Színház a Legkisebbeknek elnevezésű nemzetközi csecsemőszínházi fesztivállal idén először, hagyományteremtő szándékkal irányítja a figyelmet a 0-3 éveseknek szánt produkciókra a Vaskakas. Csütörtöktől szombatig, délelőtt és délután is egy-egy csecsemőszínházi előadás lesz látható, ahol a házigazdák mellett nemzetközi és hazai társulatok darabjai közül válogathatnak a családok. Az előadások között pedig szakmai zártkörű workshopokon bővíthetik ismereteiket a művészek.

 

vaskakas foto o jakocs peter

Fotó: Jakócs Péter

 

A hagyományok szerint a 2015/16-os évad bábszínházi bérletes kínálatában négy új előadással várja a társulat az óvodai és iskolai csoportokat. Elisabeth Steinkellner: Az új nagyi (rendező: Kuthy Ágnes), P.P. Bazsov: A rézhegyek királynője (rendező: Bercsényi Péter), Máté Angi: Emlékfoltozók (rendező: Markó Róbert e.h.), illetve a Víz, víz, tíszta víz (koreográfus-rendező: Kocsis Enikő és Fitos Dezső) című előadások kerülnek reperoárra.

 

A bérletes bemutatókon kívül A bőbeszédű diófa (rendező: Kolozsi Angéla) és az adventi időszakban egy Mikulás-előadás is színesíti a műsort, valamint az egészen piciknek két új Aprók Színháza előadás is készül.

 

A Vasárnapi Matinékon az új bemutatókon mellett műsoron marad többek között a La Fontaine mesék, a Hapcikirály, a János vitéz, a Hanyistók, avagy a grófkisasszony és a lápi szörny története; A Pincérfrakk utcai cicák; A mindentlátó királylány és a Jancsi és Juliska is.

 

A Vaskakas Bábszínház befogadó színházi szerepet is betölt ettől az évadtól kezdve. A BBMMK szervezésében általuk a tavasszal már egyeztetett előadásokat átvéve, folytatja a gyermekszínházi előadásokat. A 4 előadásra szóló bérlet várja az alsó, a 3 előadásra szóló a felső tagozatosokat.

 

A Vaskakas Bábszínház a felnőtt közönségnek is kínál műsorokat, ezért havonta egyszer az Orlai Produkció egy-egy előadását tűzik műsorra: legelőször a Novák Eszter rendezte A szív hídjai című előadás lesz látható október 31-én 19.00-tól, Udvaros Dorottya és László Zsolt főszereplésével

 

vaskakasos csecsfeszt poszter

 


A csecsemőszínházi fesztivál részletes programja:

 

Szeptember 10. - csütörtök
11.00 Casa – a La Baracca Színház előadása (Olaszország)
12.00 Telling with your eyes – Roberto Frabetti (La Baracca Színház) zártkörű workshopja
16.00 Ha Dede – a Kabóca Bábszínház előadása (Veszprém)

 

Szeptember 11. - péntek
11.00 Casa – a La Baracca Színház előadása (Olaszország)
12.00 A világ felfedezésének öröme – Király Ildikó zártkörű előadása
16.00 Tütü-tutu autó – a Vaskakas Bábszínház előadása

 

Szeptember 12. - szombat
11.00 Pont, pont, vesszőcske – a Kolibri Színház előadása (Budapest)
12.00 A zene szerepe a csecsemőszínházban – Novák János zártkörű workshopja
16.00 Szerelmükből születtem én – a Mesebolt Bábszínház előadása (Szombathely)

 

Forrás: Vaskakas Bábszínház

 

süti beállítások módosítása