Hírszínházat indít a Katona

A tavalyi Gifszínház mintájára idén Hírszínházat indít a Katona József Színház: a társulat tagjai szeptember 9. és 18. között minden nap feldolgoznak egy-egy Index-hírt egy maximum egyperces videóban.

 

A gifszínház tavaly nagy sikert aratott, ebben a Katona színészei különböző érzelmeket fejeznek ki egy-egy gifben. Az ötletgazda Young and Rubicam és a kivitelező Katona József Színház több díjat is nyert vele, és még a Highlights of Hungary listára is felkerültek vele.

 

 gifszinhaz

 

Valamilyen formában folytatni akarták a projektet, így született meg a hírszínház ötlete. Ennek a lényege, hogy a Katona kreatív csapata Dömötör András rendezővel az élen minden reggel kinéz egy éppen aktuális hírt az Indexen, amihez a dramaturgok írnak egy sztorit. A Katona színészei ezt a nap folyamán színpadra viszik, majd videóra veszik, ami este hétkor tekinthető meg az Indexen.

 

A videószínház tíz napon keresztül, szeptember 9. és 18. között minden nap feldolgoz egy Index-hírt egy maximum egy perces videóban.

A Katona munkatársai hangsúlyozták, hogy nem politikai üzenőfalat terveznek. Lesznek persze aktualitások, amelyeket nem lehet majd megkerülni, de igyekeznek minden nap más jellegű hírt választani.


Hogy melyik nap éppen melyik színész szerepel majd a videóban, az teljesen esetleges, az a színész játssza majd a szerepet, aki éppen ráér. A dramaturgok egyébként csak nagy vonalakban alapozzák a hírre az előadott történetet, hatalmas szerepe jut majd az improvizációnak, így a videószínházban sok spontán jelenetet is láthatunk majd.

 

Forrás: Színház.hu, Katona József Színház, index.hu

 

süti beállítások módosítása