Menekült gyerekeknek játszanak Kijevben a magyar artistanövendékek

 A Baross Imre Artistaképző Szakközép- és Szakiskola 12 diákja képviseli Magyarországot Kijevben egy szerdán kezdődő kétnapos rendezvényen, amelyen elsősorban az Oroszország által elcsatolt Krím félszigetről és a kelet-ukrajnai harcok elől elmenekült gyermekeknek próbálnak vidám perceket szerezni közép-európai művészek.

 artista

 

A rendezvényt a Közép-európai Kulturális Platform (PCCE) soros elnökségét jelenleg betöltő Lengyelország kezdeményezte, amit magyar részről nagy örömmel fogadtak - mondta el az MTI-nek kedden az ukrán fővárosban Vizi László, a programot magyar részről finanszírozó külgazdasági és külügyminisztérium kulturális diplomáciai főosztályának vezetője
    

A PCCE Ausztria kezdeményezésére jött létre öt éve. Jelenleg öt tagországa van, Ausztrián kívül a visegrádi négyek, azaz Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia. "A platform célja, hogy Közép-Európát mint önálló kulturális identitással rendelkező térséget jelenítsük meg az Európai Unión belül" - közölte a főosztályvezető. 
    

A 13-15 éves magyar gyerekeknek több fellépése is lesz, Kijev után Kárpátaljára utaznak, ahol szeptember 12-én Beregszászon, 13-án pedig Munkácson lépnek fel. 
    

A kijevi kétnapos programban a magyar artistanövendékeken kívül fellépnek a lengyel Andersen Bábszínház (Lublin), az Irrwisch Színház (Bécs), a brnói Lísen Színház társulatai, továbbá szlovák művészek, a Taraka lengyel együttes, a DOraDO gyermekkar, valamint az ukrán GOGOLFEST gyermekprogram résztvevői.

 

süti beállítások módosítása