Székely Csaba ősbemutatót tart a Figura Stúdió Színház

7 bemutatóval, köztük két ősbemutatóval készül a 2015/2016-os évadra a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház.

    

figura 

 

Az intézmény a fiatal alkotóknak kíván kibontakozási teret biztosítani - mondta Czegő Csongor színházigazgató, akit a Krónika című kolozsvári napilap idézett szerdai számában. Az évadot ősbemutatóval indítják, szeptember 15-én Székely Csaba marosvásárhelyi drámaíró által írt A homokszörny című darabot láthatja a közönség, amelyet Nagy Botond állít színpadra. A szerző a színház felkérésére írta a darabot.
    

Szintén a Figuránál lesz az ősbemutatója a Franciaországban élő román író, Matei Visniec Nyina című darabjának Sardar Tagirovsky rendezésében. Ezt az előadást novemberre tervezi a színház, de addig színre viszik Friedrich Dürrenmattnak A fizikusok című drámáját is.
    

A gyergyói társulat bemutatja Ion-Luca Caragiale 19. századi román drámaírónak a Farsang című komédiáját Albu István rendezésében, amit januárra terveznek. Ezt követően Barabás Olga egy saját művét viszi színre a figurásokkal. A vezetőség egyelőre nem árulta el az elsősorban felnőtteknek szóló utolsó bemutató címét.
    

A Figura ebben az évadban is készít gyermekelőadást, Mosu Norbert László Incanto című mesejátékát Csiki Zsolt rendezi.
    

A gyergyószentmiklósi színház ad otthont a romániai kisebbségi színházak seregszemléjének, a Nemzetiségi Színházi Kollokviumnak, amely az idén szeptember 24. és október 4. között zajlik a székelyföldi városban.

 

süti beállítások módosítása