Az ifjúságnak ajánlja idei évadát a győri színház

Az ifjúságnak ajánlja a 2015-2016-os színházi évadot Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója.

A teátrum vezetője részletezte: hat nagyszínpadi, két kisszínpadi és három gyermekbemutatót tartanak a szezonban. Ezek mind olyan darabok, amelyekben megjelenik az ifjúság, a fiatalság és a jókedv - tette hozzá. Indokaként a színház ifjúságnevelő szerepét és az e korosztályban növekvő bérletvásárlást jelölte meg. Tavaly összesen több mint tízezerötszáz bérletet értékesítettek, amely mintegy tíz százalékkal több az előző évi eladottnál.

 

gyori nemzeti


A nagyszínházi előadásokról szólva elmondta, hogy bemutatják Lev Tolsztoj Anna Karenina című drámáját, amelyet Csiszár Imre visz színpadra. Szűcs Gábor rendezésében láthatja a közönség Richard Rodgers és Oscar Hammerstein A muzsika hangja musicalét, Kerényi Mihály rendezésében Kodály Zoltán Háry János című daljátékát, és az itthon utoljára mintegy hetven éve játszott Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov Tizenkét szék című komédiáját, amelyet Bagó Bertalan rendez majd.


Bemutatják továbbá Valló Péter rendezésében William Shakespeare Vízkereszt, vagy bánom is én című vígjátékát, az évad utolsó bemutatója pedig a Beatles.hu című zenés darab lesz, amelyet maga a színházigazgató visz színpadra.

 

A Kisfaludy teremben Simon Kornél rendezésében láthatja a közönség Ken Ludwig: Primadonnák című bohózatát és Egressy Zoltán 4x100 című színművét.


A gyermekek Kszel Attila Az ember komédiája című vígjátékát és a Császár keze című színművét láthatják, emellett Lewis Carroll Alice Csodaországban című zenés mesejátékát Erdeős Anna rendezésében.


A teátrum vezetője elmondta azt is, hogy eredményes évre számít, már csak azért is, mert a győri közönség szereti a színházat - zárta Forgács Péter.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása