Premier Tatabányán - Jön a Godspell

Szeptember 19-én mutatják be a Jászai Mari Színház, Népházban a Godspell-t. A Szűcs Gábor rendezésében színre vitt, bibliai történetet feldolgozó musical a teátrum 2015/2016-os évadának első premierje.

A világ musical színpadain hatalmas sikert aratott a biblikus történetet feldolgozó zenés darab egyenesen a Broadway-ról érkezik. Fiatalok istenkereső játéka a Godspell, inspirálója Máté és Lukács evangéliuma, a jézusi példázatok és szenvedéstörténet, zenei ihletője pedig a fekete egyházi muzsika. A mű Jézus és Júdás konfl iktusát állítja a középpontba, az ő harcuk kényszeríti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat. Az újkori Bábelnek üzennek az ősrégi példázatok: hitet és bizakodást ébresztenek a gyökereiket kereső fiatalokban, rengeteg humorral és fantasztikus zenével.

 

godspell

Fotó: Esztergomi Várszínház

 

A darab címe Godspell. Ennek a szónak több jelentése van. Például evangélium, Isten igéje, ezen túl pedig létezik egy zenei stílus is, amelyben az éneklést nevezik godspellnek. Nem más ez, mint az afroamerikaiak által énekelt vallási jellegű dal.

 

A darab nagy sikerrel debütált nyáron az Esztergomi Várszínházban, ezúttal a kőszínházas bemutatóval folytatódik a Godspell útja..

 

gods01

Olvasópróbán

 

Stephen Schwartz — John Michael Tebelak: Godspell

 

Fordította: Kovács-Cohner Róbert

 

Rendező: Szűcs Gábor

 

Az előadás szereplői: Sándor Péter, Horváth Andor, Ódor Kristóf, Bakonyi Csilla, Grisnik Petra, Lass Bea, Szabó Emília, Balogh Fanni, Juhász Diána, Pászthy Viktória, Sipos Viktória, Dévai Balázs, Kékesi Gábor, Ágoston Máté, Tóth Mátyás, Juhász Levente, Török Tamás, Mármarosi Tünde, Szabados Tímea, Nagy András, Németi Sándor és Potornai Norbert.

 

 

Forrás: Jászai Mari Színház

 

süti beállítások módosítása