Életet mentett a komáromi direktor

A Komáromi Jókai Színház igazgatója unokaöccsével motorcsónakozott a fővárosban, amikor egy lány a Dunába ugrott a Margit-hídról.

 

Tóth Tibor, a Komáromi Jókai Színház igazgatója unokaöccsével, Tóth Károly színésszel indult motorcsónak túrára a Duna vonalán a közelmúltban. A direktor a sziakomarom.sk-nak számolt be az esetről.

 

Toth Tibor

Tóth Tibor (Fotó: Dömötör Endre, jokai.sk)

 

"Egy budapesti városnéző-kör után a parlament előtt egy alakot láttunk a vízben. Furcsa volt 'fürdőzőt' látni a belvárosban, de nem nyilvánítottunk neki különösebb jelentőséget. Pár másodperc múlva azonban a néhány méterre robogó sétahajóról jelzett nekünk a kapitány: 'Segítsenek a lánynak, leugrott a Margit-hídról!' Nem volt gondolkodási idő, azonnal cselekedni kellett. A lány sokkos állapotban volt, gondolom ezért kiáltott segítségért először angolul. Amíg Tibor manőverezett, én kivettem a csomagtartóból a mentéshez szükséges mentőmellényt és csáklyát. Odaértünk a lányhoz, aki belekapaszkodott a csónak hátuljába, ekkor Kata maga is megerősítette, hogy egy öngyilkossági kísérleten van túl. Azonnal ki akartuk emelni a vízből, de tiltakozott. Úgy érzem, mindketten tiszta fejjel és racionálisan kezeltük a helyzetet. Gyors döntésekre volt szükség és rugalmasan kellett reagálni a lány kiszámíthatatlan állapotára" - mesélte Tóth Tibor.


A direktor elárulta, mindkettőjüknek megrázó volt látni egy embert ilyen tett után. "Sokat beszélgettünk róla, milyen erős elhatározás motiválhatta Katát, hogy levesse magát ekkora magasságból. Ugyanakkor jó volt megmenteni egy emberi életet. Sokan állítják, hogy ha valaki ilyen döntést hoz, nem kéne akadályozni terve megvalósításában. Mi ezt abban a pillanatban másként láttuk. Lehet hogy elég volt pár bíztató szó, hogy egy öngyilkosjelölt átértékelje magában a dolgokat. Hogy megértse, mindig újra lehet kezdeni és az, hogy mi akkor jókor jó helyen voltunk a sors műve: várnak még rá feladatok ezen a világon" - mondta a komáromi színház igazgatója.

 

Forrás: sziakomarom.sk

 

süti beállítások módosítása