Izraeli táncprodukciók érkeznek a Trafóba

Sharon Eyal és Gai Behar, két izraeli kreatív sztár androgün erotikával fűszerezett táncprodukcióit nézhetik meg az érdeklődők szeptember 18-án és 19-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Az alkotópáros, amely két évvel ezelőtt House című előadásával villanyozta fel a budapesti közönséget, ezúttal két felújítással érkezik a Trafóba. A Sara című produkció eredetileg a Nederlands Dans Theater, a Killer Pig a norvég Carte Blanche társulat számára készült.
Eyal adaptálta a darabokat saját társulatára (L-E-V), amelynek ez a stílus - lévén mindegyik táncos kicsit különc - rendkívül jól áll.

 

A Sara titokzatos álomvilág, sok szenvedéllyel és jó adag finomsággal, a Killer Pig egy szürreális parti élmény pattogó idomokkal és kihívó pillantásokkal - olvasható a Trafó ajánlójában.

 

pig

Fotó: Gil Shani


Az alkotópáros egy évtizede dolgozik és él együtt. Eyal a Batsheva Dance Company-ben táncolt és koreografált, Behar élőzenés, techno és underground eseményeket szervezett Tel-Aviv parkolóiban és alagsoraiban. Két éve alapították meg közös társulatukat harmadik társukkal, a zenéért felelős Ori Lichtikkel. Stílusukban keveredik a Batshevától örökölt Gaga technika és Eyal védjegye, az androgün erotika.


Eyal a Batsheva házi koreográfusversenyén (Batsheva Dancers Create Project) tűnt ki először tehetségével és lett évek alatt az alapító, Ohad Naharin mögött a társulat második számú koreográfusa.


2011-ben lépett ki Naharin árnyékából és társával Gai Beharral ízekre szedték a Gaga táncstílust, aztán újra összerakták és megfűszerezték a 21. század bizarrságával.

 

Forrás: Trafó, MTI

 

süti beállítások módosítása