A Margitosok a Marcziba költöznek - Túszdrámát is bemutatnak

Az idén 30 éves, Földessy Margit által vezetett Színjáték- és Drámastúdió szeptembertől valamennyi csoportjával a Marczibányi Téri Művelődési Központba teszi át székhelyét.

 

A már korábban is Marczin működő csoportokkal együtt, összesen16 csoportban, közel 500 „margitos” veszi birtokba a felújított és kamaraszínházzá átalakított volt Rézmál Kávézót. Ezután itt, illetve a művelődési központ nagy színháztermében láthatók majd azok az előadások is, amelyeket a stúdió növendékei a nagyközönség számára készítenek. 

 

margit

 

Októberben két „Szindrás” előadást mutatnak be. A felnőtt növendékek havi rendszerességgel látható Nonstop imprója, október 3-án 19.30-tól De nehéz az iskolatáska… címmel jelentkezik, szórakoztató, interaktív színházi játékra invitálva valamennyi korosztályt. Ebben a műfajban minden a pillanat műve, a közönség instruálhatja a szereplőket, megadhatja a szituációkat! Az előadás után lehetőség van beszélgetni a szereplőkkel, és aki szeretné, kipróbálhatja magát a játékokban!


A Végh Antal regénye és Gazdag Gyula forgatókönyve alapján Földessy Margit által színpadra alkalmazott Túsztörténet bemutató előadása október 18-án vasárnap 19.30-tól tekinthető meg. A drámai darabban a balassagyarmati határőrparancsnok két fia egy tucat lányt ejt túszul a helyi kollégium lakói közül. A fiúk célja, hogy elhagyják az országot, pénzt, autóbuszt követelnek. A dolgok azonban nem úgy alakulnak, ahogy a Pintye testvérek elképzelték… A megtörtént eseményt feldolgozó előadás 1973-ban Magyarországon, Balassagyarmaton játszódik. A túszdrámával kapcsolatban hírzárlatot rendeltek el. Nagyon kevesen tudták, hogy mi történt valójában, és később is csak részigazságok láttak napvilágot. Az előadás a két fiú és a túszul ejtett lányok néhány napos, tragikus történetét meséli el.

 

Forrás: Marczibányi Téri Művelődési Központ

 

süti beállítások módosítása