Fenntartható fejlődés a kultúra segítségével - Pécs is részt vesz a nemzetközi programban

Pécset is beválasztották abba a 2015. és 2017. között zajló nemzetközi programba, amelynek feladata kidolgozni, hogyan lehet a kultúrára épülő gazdaságfejlesztéssel fenntartható európai városokat létrehozni.

A részvételre azután nyílik lehetőség, hogy a baranyai megyeszékhelyet beválasztották a Kultúra a fenntartható városokban (Culture in Sustainable Cities) elnevezésű nemzetközi program első körében szereplő tizenegy európai város közé.

 

pecs


Az úgynevezett "pilot városokról" a tizennégy művészeti ág mintegy 80 ezer kulturális szervezetét tömörítő, kultúrpolitikai kérdésekben összeurópai szinten lobbizó Culture Action Europe, valamint a városokat és helyi önkormányzatokat összefogó nemzetközi platform, a United Cities and Local Governments (UCLG) kulturális bizottsága, a Culture 21 döntött.


Pécs bekapcsolódása a programba lehetőséget ad arra, hogy az európai és globális együttműködésen keresztül komoly tapasztalatokra tegyen szert más települések kultúra-gazdaságtani gyakorlatából, valamint elősegíti a baranyai megyeszékhely olyan hosszú távú, stratégiai együttműködéseit, amelyek elengedhetetlenek saját kultúra alapú gazdaságfejlesztéséhez.


Az együttműködés részleteiről a projekt koordinátorai néhány hét múlva küldenek pontos információt az érintett településeknek.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása