Zséda kapta a Kornay-Szenes Iván Díjat

Tízezer ember gyűlt össze a dalszerző, Szenes Iván tiszteletére rendezett emlékkoncerten Budapesten, melyen eddigi munkássága és Szenes dalok feldolgozása, előadása elismeréseként Zséda nyerte el a Kornay-Szenes Iván Díjat.

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Szenes Iván Emlékkoncert a józsefvárosi Rezső téren. Ezen a környéken élt és alkotott a híres szövegíró. A legtöbb magyar sláger itt született a téren, hisz már Szenes Iván édesapja Szenes Andor is itt komponált Lehár Ferenccel és Kálmán Imrével annak idején.

 

Szenes Ivánt halhatatlanná tették a dalai és ezt jelképezik a díjak is, melyeket a legjobb férfi és női előadó, illetve a legjobb sláger feldolgozás érdemel ki évente az emlékkoncerten.


Munkássága elismeréseként idén Zséda nyerte el a Kornay-Szenes Iván Díjat. Az esten az énekesnő a Hosszú az a nap című dalt is elénekelte, melynek külön érdekessége, hogy ezt a szerző feleségének, Kornay Marianne-nak írta.

 

Zseda2 23344 kk

 

"Szenes Iván igazán eltalálta az emberek érzéseit, gondolatvilágát. A slágerei sosem veszítenek a vonzásukból, ma is épp oly aktuálisak, mint amikor megszülettek. Elsősorban történetmesélőnek tartom magam, és az ő dalain keresztül számos mély történetet juttathatok el a nézőkhöz." – mondta el az esemény kapcsán Zséda, aki arról is mesélt, hogy az élet érdekes fordulatokat hoz.


"Épp most nyertem el ezt a díjat, amikor Vastag Csaba kapta a férfi előadónak járó Szenes Iván elismerést. Még csak pár hete, hogy közös duettet készítettünk, és most egy másik területen is összesodort minket az élet." - tette hozzá.

 

Az énekesnőnek a színpadon a dalszerző lánya, Szenes Andrea, Bodrogi Gyula színművész, és Gábor S. Pál zeneszerző nyújtották át a díjat, mely egy muránói üvegből készült kézzel készített egyedi piros lovacska , és egy réztábla „A könnyű műfaj nem mindig könnyű " felirattal.

 

süti beállítások módosítása