Kiegészül a Sanyi és Aranka Színház - Megalakult a SASZ alkotóműhely

A teljes nevén Sanyi és Aranka Színház és Apropera az idei évadtól a színházi alkotókat egységbe foglaló SASZ alkotóműhellyel egészül ki.

 

A Sanyi és Aranka Színház alkotóinak beszámolója:

 

Megalakult a SASZ Alkotóműhely amely az évadban nálunk alkotó csoportok, rendezők, színészek közösségi fóruma. A tavalyi évadtól szoros együttműködés alakult ki a Budaörsi Latinovits Színházzal, akik ezentúl két kamara darabjukat is nálunk játsszák: a tavalyról áthozott Hazatérést Lukáts Andor és Szamosi Zsófi főszereplésével, valamint szeptember 23-án az ugyancsak Berzsenyi Bellaagh Ádám rendezésében látható Julie kisasszonyt, amellyel évadunkat fogjuk nyitni. 

 

A szeptembertől fedél nélkül maradt Ko-Mód lakásszínháztól is befogadunk darabokat. Kosztolányi Édes Annája alapján készült Pszichoan(n)alízis című darabot szeptember 26-án lesz először látható nálunk. Október 12-én kerül bemutatásra az Amargant csoport Összkomfort című darabja. Az előadás, melynek alapjául Osborne: Dühöngő ifjúság című drámája szolgál, annak a társadalomnak tesz fel kérdéseket, amiben mi magunk is élünk, ahol végső soron mindannyian létre szeretnénk hozni a saját összkomfortunkat. 

 

sasz

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

 

A Zsámbéki Rakétabázison debütált “modern királydráma”, az Escuriál budapesti bemutatójára október 19-én kerül sor. November 15-én lesz Miklós Marcell saját munkájának ősbemutatója, a Revenge. “Két testvér egy lakásban. Lányok. Jól érzik magukat. Van egy régi sérelmük. Egy fiú. Felhívják magukhoz. Rosszul sül el” - áll az előadás ajánlójában. A próbafolyamatba a nézők is bekapcsolódhatnak az október 18-án tartandó nyílt próba alkalmával. 

 

Az idei évadtól Sanyi és Aranka Színház ad helyt az Illyés Lénárd nevével fémjelzett független színházi műhelyek, színi társulatok, civil közösségek összefogásában megvalósuló, város- és országhatárokat átívelő kortárs dráma-felolvasóest sorozatnak, az Okuláré Projektnek, először november 9-én! Tekintettel arra a tényre, hogy a felolvasószínháznak hagyományai vannak a Sanyi és Aranka Színházban, erre a projektre kezdő alkotók mellett olyan neves színészeket is meg szeretnénk hívni, akik már eddig is nagy sikerrel játszottak színházunkban.


Fekete Ádám dramaturg Takács Kati és Végh Zsolt színművészekkel közösen nálunk mutatja be önéletrajzi ihletésű darabját, rendezését Elseje (avagy: A lényeg) címmel november 25-én. Tervezünk továbbá tematikus előadást (Mikulás napi Slam), illetve különleges Vers Mindenkinek esteket is.


Az Avogadro csoport Szent Iván éj átirata, a Szentandrás napi mámor is az idei évadban debütál a Sanyi és Aranka Színházban.
Januárban tervezzük bemutatni Selmeczi Bea Férfivallomások c. előadását három fiatal s egy éltesebb korosztályt képviselő színész izgalmas előadását, a férfi lélek és test kihívásairól.


A Színművészeti Egyetemről egy dramaturgszakos hallgató, Horváth Antal János tervezi egy saját fordítású spanyol dráma magyarországi ősbemutatóját. Címe: Segélyközpont nőknek. Tavasszal tervezzük bemutatását. Szintén tavasszal kerül bemutatásra Cserje Zsuzsa rendezésében Albee: Három magas nő című darabja Tímár Éva főszereplésével. Lukáts Andor két darabot tervez rendezni saját színházában 2016 tavaszán.

 

 

süti beállítások módosítása