Bán Teodóra: "Ugródeszka a fiataloknak a CAFe Budapest"

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál több mint fesztivál, igazi zenei seregszemle, az itt bemutatkozó új alkotások, a fellépő fiatal hazai és külföldi művészek számára ugródeszkát jelent a jövőre nézve - mondta Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

    banteodora

 

Mint kifejtette, immár 24. alkalommal rendezik meg a fesztivált október 2-től 18-ig. Hozzátette: a rendezvény az új konstrukcióban, a Müpa és a BFTK együttműködésében jelentős szerepet tölt be, hiszen kiteljesedni látszik az a művészeti termék és érték, amelyet az elmúlt két és fél évtized felvezetett.
    

"A fesztivál kiemelt szerzője Bartók Béla, a 20. század legnagyobb magyar zeneszerzője. Az ő gyűjtései és alkotásai olyan szerepet töltenek be a mai magyar zenei életben, amely a kortárs művészetekben is nyomon követhető" - fogalmazott Bán Teodóra.
    

Megjegyezte, hogy a CAFe Budapest fesztiválon nemcsak Bartók művei hangzanak el, szellemiségének üzenete is van, munkássága számos fiatal magyar és külföldi kortárs zeneszerzőt ihletett meg.
    

Bán Teodóra kiemelte, hogy a rendezvény keretében a Várkert Bazárban a mini kortárs zenei fesztiválon 35 kortárs zeneszerző 35 új műve mutatkozik be, a BMC Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyének utolsó nagykoncertje pedig a Müpában lesz.

 

süti beállítások módosítása