Monodráma és zenés darab is szerepel az Újszínház műsorán

Nyolc bemutató, köztük társadalmi szatíra, monodráma és zenés mesejáték is várja az érdeklődőket a budapesti Újszínház 2015/2016-os évadában.

Szeptemberben mutatják be Páskándi Géza A királylány bajusza című zenés mesejátékát és Székely János Dózsa című monodrámáját. Novemberben Mikszáth Kálmán A Noszty fiú esete Tóth Marival című zenés színjáték, Hubay Miklós Elnémulás című műve az Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában, valamint Tersánszky Józsi Jenő Kakuk Marci című darabja kerül színre - ismertette a bemutatókat Dörner György igazgató a teátrum évadnyitó sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.


Fazekas István A megvádolt című drámája 2016 februárjában, Szabó Dezső Feltámadás Makucskán című társadalmi szatírája 2016 áprilisában lesz látható. Kocsis István A királynő aranyból van című tragédiáját májusban, a III. Keresztény Színházi Fesztivál bemutató előadásaként tekintheti meg a közönség.

 

ujszinhaz

Fotó: magyarhirlap.hu


A Háda János rendezte A királylány bajusza mások mellett Incze József, Kökényessy Ági, Bátyai Éva és Szilvási Judit szereplésével, míg Székely János 1964-ben közreadott Dózsa című műve Mihályi Győző előadásában, Szőke István rendezésében látható. Mikszáth Kálmán A Noszty fiú esete Tóth Marival című regényéből Vass György rendez zenés színjátékot.


Hubay Miklós Elnémulás című színműve az Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában kerül színpadra Török Tamás rendezésében. A dráma a közeli jövőben játszódik, ahol létében van fenyegetve egy kis nemzet. A népet elnyomók elfognak és halálra ítélnek egy asszonyt, aki utolsóként őrzi nemzete nyelvét.


Tersánszky Józsi Jenő Kakuk Marciját Beke Sándor rendezi, a közönség 2016 januárjában tekintheti meg a zenés bohóságot. Mint Dörner György elmondta: a Mikszáth- és a Tersánszky-darabbal nem titkolt szándékuk a nevettetés.


Béres Józsefnek, a Béres csepp megalkotójának állít emléket Fazekas István A megvádolt című drámája. A kutató-feltaláló halálának tizedik és a gyógyszer-szabadalom benyújtásának 40. évfordulóján az Újszínház ezen előadással tiszteleg a Béres-életmű előtt.


Szabó Dezső 1930-as években született Feltámadás Makucskán című műve Csiszár Imre, míg Kocsis István Stuart Máriáról szóló tragédiája Nagy Viktor rendezésében várja a közönséget. Az egri Gárdonyi Géza Színház vendégjátékát, Görgey Gábor író Görgey Artúr tábornokról szóló drámáját októberben tekinthetik meg az érdeklődők.


A szombati Színházak éjszakáján színes programokkal, többek között A királylány bajusza című zenés mesejáték bemutatójával, kulisszajárással, koncerttel és zenés esttel várják a látogatókat.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása