Ne hisztizz! - Oroszországban a Góbi Rita Társulat

 

A Góbi Rita és Szegő Dávid Ne hisztizz! című duóját a kostromai Diversia Fesztivál beválogatta idei programjába, emellett pedig a moszkvai Zil Kulturális Centrum is bemutatja.

 

Budapest és vidéki előadások után a Ne hisztizz! című duót a szeptember 25. és 28. között megrendezett neves oroszországi Diversia Táncfesztiválra hívták meg. A fesztiválon többek között olyan neves társulatok és táncosok lépnek fel, mint a Cie Gilles Jobin, Delgado Fuchs vagy a Cecile  Loyer Társulat.

Ritmusos kitörések, tüzes staccatók és a hisztéria labdajátékai láthatóak ebben a humorra reflektáló előadásban. Az előadók idegeken dobolnak, hártyákat vagdosnak. A duóban a zene, a zenei előadó jelenléte ugyanakkora fontosságot kap mint a táncos (Góbi Rita) jelenléte és kifejezőkészsége. Ezért az előadást 2015-ban Góbi Rita megkapta a Magyar Táncművészek Szövetségének Az év női kortárs tánc előadóművészi díját is.

 

 MG 2086 b2nagy

 

Szeptember 30-án az előadást a moszkvai közönség is láthatja a Zil Kulturális Centrumban is.

 

Vajdasági Góbi Rita a Magyar Táncművészeti Főiskolán klasszikus balett szakon diplomázott. Később mesterdiplomát szerzett koreográfus és táncpedagógus szakon. 2006 óta önálló tánctársulatot működtet, budapesti székhellyel. Itthon és külföldön is több díjat kapott. Pályájára nagy hatással volt, hogy tagja volt a Pécsi Balettnek, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten ösztöndíjasa volt, szabadúszó táncművészként dolgozott Bozsik Yvette, Szabó Réka, Pataky Klára, Réti Anna, Gergye Krisztián, Belgrádi Theatar Mimart, Finn PerformanceSirkus, Természetes Vészek Kollektíva, Duda Éva Társulat, Andaxínház, Jancsó Miklós filmjeiben szerepelt. Jelenleg a Nemes Nagy Ágnes Szakközépiskola tanára.

 

Szegő Dávid a magyar jazzszcéna dobosainak egyik legradikálisabb szereplője. A Bartók Béla Konzervatóriumban majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatta a tanulmányait. Olyan együttesekkel játszik együtt, mint Ágoston Béla együttese, Tárkány Művek, Santa Diver, MonKeys trió. 2012-ben az Andaxínház Ágoston-Szegő duójával a nagybányai Atelier Baia Mare fesztiválon megkapta a legjobb zenei előadónak járó díjat.

 

A Ne hisztizz! című előadást legközelebb 2016 februárjában Helsinkiben lehet látni.

 

Az oroszországi miniturné az NKA, az EMI és a Moszkvai Kulturális Intézet támogatásával jöhetett létre.

 

További információk: www.gobirita.hu

 

süti beállítások módosítása