Állandó társulattal vág az évadnak a budaörsi teátrum

A Budaörsi Latinovits Színház a következő évadot végre igazi saját társulattal indíthatja, hat színész szerződött a város teátrumához.

 

A hat színész -Bohoczki Sára, Bregyán Péter, Ilyés Róbert, Ódor Kristóf, Páder Petra és Spolarics Andrea- mindegyike kapott már feladatot Budaörsön az elmúlt két évadban is.

 

A 2015/16-os évadban ismét három helyszínen tart előadásokat a Latinovits, és egy negyediken, kávéházi közegben szervezi sorozatait: az Operabeavatót, és a régi nagy magyar színészekre emlékező Szellemidézést, melynek Kelecsényi László író a házigazdája. A színház - amely épületén és színháztermi napjain osztozik a Jókai Mór Művelődési Központtal - továbbra is azon igyekszik, hogy versenyre keljen a közeli főváros hatalmas színházi választékával, minőségi játékot mutatva és városbarát repertoárt hozva létre.

 

budaors


A négy őszi bemutató között láthatjuk Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékát Darvas Ferenc zenei vezetésével, Frigyesi András rendezésében, Szigligeti Ede Liliomfiját ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében, a Sanyi És Aranka Színházban Strindberg Julie kisasszonyát Kovács Kristóf átiratában (rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám) és a Városi Ifjúsági Klubban A kis hableányt (rendező: Halasi Dániel). A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatói is rész vesznek a produkciókban.

 

Az új társulati tagokról:

 

Frigyesi András igazgató bemutatta az új társulatot, majd ők maguk nyilatkoztak arról, mit jelent számukra a Budaörsi Latinovits Színház induló társulatához tartozni. Spolarics Andrea kiemelte, harmadszor vesz részt társulatindításban, mindig izgalmasnak és inspirálónak tartotta ezt, most is tele van várakozással. Bregyán Péternek fontos az is, hogy már jól ismeri Budaörsöt, nem csak a Latinovits Színház előző évadjainak előadásaiban szerepelt itt, hanem a város Kőhegyén hagyományosnak számító Passió játékokon is.

 

Ódor Kristóf elmondta, Budaörs jellegzetessége, hogy miközben olyan elmélyült műhelymunka folyik itt, mint akár egy budapesti rétegszinházban, eközben egy városi színház felé támasztott igényeket is ki kell, hogy elégítsen, tehát számtalan műfaj felvonul akár egyetlen évad alatt. Páder Petra úgy érzi, ő már hazajár Budaörsre, még szülővárosa, Sopron is eszébe jut, amikor a busszal a városba érkezik. Bohoczki Sára kíváncsian várja új feladatait, hiszen az elmúlt évben már több előadásban is nagyon jól érezte magát itt. Ilyés Róbert szintén a már elkezdett, jól működő közös munka folytatásában bízik.

 

julie

 

Plakátjáték:

 

Ki ez? Mit mond? Honnét szedi? Ezzel a három rövid kérdéssel indította Budaörsi Latinovits Színház fennállásának harmadik évadát. Nyilvános évadnyitó társulati ülésükön ugyanis - a hatfős társulat tagjainak bemutatása és az évad nyolc tervezett bemutatójának ismertetése mellett – plakátjátékot indítottak a fenti címmel.

 

Ennek során, ha a játékos kedvű nézők felismerik a számos helyen fellelhető képeken látható hat színművészüket, meg is tudják nevezni őket; és ha tudják, vagy kitalálják, esetleg megtippelik, hogy melyik színműből idéznek, színházjegyeket, dedikált színházi posztereket és egyéb ajándéktárgyakat nyerhetnek. A részletes játékkiírás és további információ a színház honlapján, Facebook oldalán, illetve nyomtatott évadkönyvében olvasható. Azt azért elárulták, a színművészek nem feltétlenül abból a színműből idéznek, amelyben fellépnek majd, de mind a tizenkét idézet az idén bemutatásra váró darabok egyikéből való.

 

 

Forrás: Budaörsi Latinovits Színház

 

 

süti beállítások módosítása