Színházi busztúra ötvenedszerre - Újra indul a Promenád

Ötvenedszer indul útjára a hétvégén a STEREO Akt és az Artus társulat által közösen létrehozott színházi busztúra. A különleges előadást 2013-ban a két társulat az éppen most is zajló PLACCC Fesztiválon mutatta be.

 

Színházban ritkán leptek meg és bizonytalanítottak el ennyiszer. Ugyanis a játék tere és a szereplők köre bámulatosan tág, pontosabban behatárolhatatlan: voltaképpen minden és mindenki benne van, akit az ablakból látunk. (…)Az elhangzó szövegek emlékezetről, elválásról, véletlenről és minden ember kicserélhetőségéről beszélnek… (…) "Semmi sem tudta" elrontani a színház és valóság közti játék izgalmát, és főleg nem azt a szép melankóliát, ahogy a ritkuló esti fényben az álomszerű, otthonos és kísérteties Wekerle-telep lakóit láttuk: egyszerre kegyetlenül idegennek és ijesztően ismerősnek.”

Urfi Péter, Magyar Narancs, 2013. június 6.

 

 

promenad7

 

Egy Budapesten cirkáló színházi turistabusz fedélzetén a körülbelül 90 perces utazás keretében a „sorsturisták” , végigkövethetik a valóság-díszletben játszódó történetet. A Promenád busz utasait úgy kalauzoljuk végig a fikció világában, térben és időben, akár egy idegenvezető az utasait a városi látványosságok során. Jelenetek tárulnak elénk, mintha egy mozifilm pergő képei elevenednének meg.

 

 

Az utca valósága átszövi a cselekményt, így az előadás minden alkalommal más és más. A történet egyes elemei, de még a helyszín is változhat.

Az előadás bemutatása óta megjárta a holland OEROL fesztivált is, amely Európa egyik legrangosabb köztéri művészeti fesztiválja.

 

Időpontok: szeptember 26., 27.
Indulási időpontok: 14:30 és 17:30
Helyszín: Fővárosi Művelődési Központ – IX. ker. Haller utca 27.

 

Promenad3

STEREO Akt – Artus:

Promenád – Városi sorsturizmus

rendező: Boross Martin

alkotók, előadók: Dányi Viktória, Debreczeni Márton, Gold Bea, Julia Jakubowska, Kocsis Gábor, Nagy Csilla, Téri Gáspár, Tucker András, Vadas Zsófia Tamara 

rendező munkatársa: Téri Gáspár

alkotó munkatársak: Goda Gábor, Sarah Günther 
zene: Tóth Szabolcs
produkciós asszisztens: Varga Brigitta

producer: Rácz Anikó

további közreműködők: Donkó Zsolt, Farquhar Anna, Fischer Balázs, Füredi Virág, Gábor Zsuzsa, Göncz Diána, Kabdebon Dominik, Kiss Rita, Kovács Marianne, Máté Erika, Péterfalvi Tamás, Rózsa Ildikó, Sőtér Sarolta, Szmolka Orsolya, Váradi Gábor, Zach Anita

 

süti beállítások módosítása