Sunset Boulevard - Első szerepére készül a West Enden Glenn Close

2016. áprilisától, csupán 43 előadás erejéig a London Coliseumban látható Andrew Lloyd Webber kultikus musicalje a Sunset Boulevard, Glenn Close-al a főszerepben, aki Norma Desmondként debütál a West Enden.

sunset boulevard

 

Az English National Opera (ENO) és a GradeLinnit Company második közös projektjeként állítják színpadra a Sunset Boulevard című musicalt a londoni Wes Enden, a London Coliseumban, ahol csak öt héten át látható az előadás.

 

A darabot úgynevezett semi-stage produkcióban, állítják színpadra, ami gyakorlatilag annyit tesz, hogy díszletek, kellékek nélkül játsszák az előadást, ám a színészek mellett a zenekar – ezúttal az ENO, vagyis az Angol Nemzeti Opera zenekara - is a színpadon játszik.

Glenn Close ebben a Webber darabban mutatkozik be először a brit színházi közönségnek. A némafilm-sztár, Norma Desmond figurája azonban egyáltalán nem újdonság a színésznő számára, hiszen Broadway-n nyújtott alakításáért ebben a szerepben számos elismeréssel, többek közt Tony-díjjal is jutalmazták.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy a londoni közönségnek végre lehetősége nyílik arra, hogy láthassa Glenn Close Norma Desmod alakítását, amely olyan nagy elismerést hozott számára az Egyesült Államokban” – mondta Andrew Lloyd Webber.

 

A Sunset Boulevard című musical Billy Wilder filmklasszikusa nyomán született Andrew Lloyd Webber zenéjével Christopher Hampton dalszövegeivel és Don Black szövegkönyvével - romantikus, ám ugyanakkor felkavaró történet Norma Desmond a némafilmek valaha ünnepelt sztárja, és az elszegényedett forgatókönyvíró Joe Gillis kapcsolatáról. Gillis véletlenül csöppen bele a már visszavonultan, saját álomvilágában élő díva életébe, aki a férfiban látja a nagy visszatérés lehetőségét. Joe-t ugyan elvarázsolja a nála jóval idősebb nő és a csillogás, a luxus ami körülveszi, ám Norma érzelmei sokkal komolyabbak, mint azt a fiatal író gondolja. A két ember bonyolult, drámai kapcsolata óhatatlanul tragikus következményekkel jár.

 

 

 

A darab londoni premierje 1993-ban volt, az Adelphi Theatre-ben, ahol majdnem négy éven át játszották, és nagyjából kétmillióan látták. A produkciót 1994-ben, Terevor Nunn rendezésében a Broadway-n is bemutatták, ahol minden idők legnagyobb, 37,5 millió dolláros jegyelővételi bevételét produkálta.

 

A musical ezúttal 2016. április 1-én, a London Colisseumban debütál, ahol Lonny Price állítja színpadra – ő rendezte márciusban az ENO és a GradeLinnit Company első közös projektjeként bemutatott Sweeney Todd című musical-thrillert is, Emma Thompsonnal és Bryn Terfelel a főszerepben.

 

„Az English National Opera-nál hiszünk abban, hogy a több szakmai díjjal elismert Glenn Close debütálása a West Enden egy ilyen népszerű musicalben mint Andrew Lloyd Webber Sunset Boulevard-ja ismét összehozza a London Colosseum és az NEO törzsközönségét valamint új nézőket is szerzünk. Nagyon várjuk, hogy ezen az izgalmas produkción dolgozhassunk a GradeLinnit Company csapatával, akiknek az idei nagysikerű Sweeney Todd előadásokat is köszönhetjük” fogalmazott Cressida Pollock, az ENO ügyvezető igazgatója

 

A Sunset Boulvard áprilisi bemutatója kapcsán egyelőre csak a rendező, Lonny Price és a főszereplő Glenn Close nevét hozták nyilvánosságra. Az ENO azt ígérte hamarosan a többi szereplő, illetve az alkotók nevét is elárulják.

 

Forrás: musicaltheatrereview.com,

eno.org

Fordítás: Színház.hu

 

süti beállítások módosítása