Top Dogs - Túlélési tréning a Bartók Kamaraszínházban

Sebestyén Aba rendezése szeptember 25-én látható először a dunaújvárosi teátrumban.

 

A Bartók Kamaraszínház ajánlója:

 

Változtatni akarnak és változni. Változni? Talán igen, de mindenesetre az életüket jobbá tenni és legfőképp visszatérni a munka világába. Igen! Ismét dolgozni, mert megszállottak, „munkaalkoholisták”. Valaha a toppon voltak, de ma arra kényszerülnek, hogy egy intézetben tréningeken, helyzetgyakorlatokon, szerepjátékokon, fejlesszék önmagukat. Feltárják az életük legféltettebb titkait, elmondják a kirúgásuk történetét. A lelkük mélyére merülnek, ahol már nincs lehetőség hazudni. Vállalni kell önmagukat, a hibáikat, a gyarlóságaikat, a bánatot és az örömöt egyaránt, mert ez mind része az életüknek.

 

Top Dogs 20150921 0035

 

Sebestyén Aba sajátos színházi nyelven meséli el a „Top Dogok” történetét. A mozgás, a zene, a kép, a drámai szöveg, a színészi játék mind-mind elengedhetetlen részei az előadásnak. Egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat, nevettet, és ha kell, összeszorítja a néző szívét. Összművészeti produkció született, melynek létrehozásában a rendezőt fiatal alkotók segítették: Hotykai Evelyn látványtervező, Györfi Csaba koreográfus és Boros Csaba zeneszerző.

 

Top Dogs 20150921 0042

 

Az egyedi mozgásvilág kialakításáért felelős Györfi Csaba koreográfus így fogalmazott a produkcióról: "Mozgásban azt próbáljuk megmutatni, hogy ezek a lecsúszott menedzserek, ezen a tréningen, milyen személyiség- és fizikumfejlesztő gyakorlatokat végeznek, hogy újra állást kapjanak."

 

Sebestyén Aba így foglalta össze a próbák során szerzett tapasztalatait: "Hosszú utat tettünk meg. A próbák kezdeti szakaszában improvizációs gyakorlatokat és mozgás tréningeket végeztünk. Az előadás műfaji megjelölése - túlélési tréning menedzsereknek -, de kinek ne lenne ismerős a szorongás, a munkahelyének az elvesztése, a mindennapi hajtás, a stressz. Ezek a témák mindannyiunk életében előkerülnek. Nagyon messziről indultunk, hiszen nekem is meg kellett ismernem a csapatot, de a próbák jó hangulatban zajlottak. Fiatal, dinamikus és tehetséges csapattal egy olyan témát jártunk körbe, ami mindannyiunk számára ismerős."

 

Top Dogs 20150921 0017

 

 

Urs Widmer: TOP DOGS

Túlélési tréning menedzsereknek

Kotte Edit és Nóti Judit fordítása nyomán

 

Anna Bosch - Lapis Erika

Sebastian Silver - Csadi Zoltán

Mark Zepter - Fritz Attila

Patrik Stihl - Gasparik Gábor

Hugo Müller - Kiss Attila

Lili Swarovski - Tőkés Nikoletta

David Singer - Gulyás Hermann Sándor

Emili Schöller - Polgár Lilla

 

Tervező: Hotykai Evelyn

Zeneszerző: Boros Csaba

Koreográfus: Györfi Csaba

A rendező munkatársai: Farkas Erik, Dubai Péter

Rendező: Sebestyén Aba

 

Bemutató: 2015. szeptember 25.

 

 

süti beállítások módosítása