Újra műsoron a Mozart! musical Bécsben

Bécsben újra játsszák Lévay Szilveszter musicaljét, mely a legendás zeneszerző felnőtté válásának drámáját állítja fókuszba.

"Mozart a rokokó korszak, a bécsi klasszika rocksztárja volt."– írja ajánlójában a bécsi színház.

 

Lévay Szilveszter és Michael Kunze világhírű darabját először 1999 októberében, a Theater an der Wien-ben mutatták be, innen indult hódító útjára, majd Németországban, Japánban, Dél-Koreában és természetesen Magyarországon is hatalmas sikert aratott. A musicalt a Budapesti Operettszínházban ebben az évadban is láthatják a nézők, mások mellett Mészáros Árpád Zsolt, Kocsis Dénes és Veréb Tamás főszereplésével.

 

mozart02

 

Az osztrák fővárosban évekig nem szerepelt repertoáron, de a 2015/16-os színházi szezonban a Raimund Theater újra műsorára tűzte. Jegyeket már 29 eurótól lehet vásárolni, állójegyet pedig az előadás előtt 5 euróért is árulnak.

 

A Mozart! musical Wolfgang, a hétköznapi ember és Amadé, a zseni, a gyerekkori énjének harcáról szól. Mozartot Oedo Kuipers alakítja, Colloredo-t Mark Seibert formálja meg, aki nemrég a Budapesti Operettszínházban is fellépett Lévay Szilveszter születésnapi gáláján. Leopold Mozartot Thomas Borchert, Constanze Webert Franziska Schuster játssza. Az előadást Harry Kupfer rendezte.

 

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása