Döntöttek a Mikroszkóp Színpad rekonstrukciójának előkészítéséről

A Mikroszkóp Színpad rekonstrukciójának előkészítéséről döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés: a testület a szükséges engedélyes tervek elkészítésére 37 millió forint forrást biztosít.

Az előterjesztésben emlékeztetnek arra, hogy 2012 áprilisában a Fővárosi Önkormányzat a Thália Színház Nonprofit Kft.-t és a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft.-t szervezetileg egyesítette és akkor felvetődött a két létesítmény építészeti összehangolásának, felújításának igénye is.

 

mikroszinpad


A Thália Színház Nonprofit Kft. 2012 júniusában elkészíttette a Mikroszkóp Színpad átalakításának koncepciótervét, a tervező Siklós Mária. A terv tartalmazza, hogy a terület összevonását a két intézmény szeparálhatóságának megőrzése mellett kell megoldani.


A 37 millió forint az engedélyes tervek elkészítésének kiválasztására történő közbeszerzési eljárás és a tervek - előzetes költségbecsléssel együtt való - elkészítésének és építési engedélyek beszerzésének díját tartalmazza.


A rekonstrukció színház által becsült költsége mintegy 800 millió és egymilliárd forint közötti összeg, amelynek megvalósításához egyedi állami támogatás is szükséges.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása