Újra színpadon a Drága Gizám! és a Légy jó mindhalálig Veszprémben

Ismét láthatja a közönség a Veszprémi Petőfi Színház két előadását.

 

Október 14-én, szerdán este 7 órakor a Drága Gizám! című produkcióra látható a Latinovits-Bujtor Játékszínben, október 19-én, hétfőn 17 órakor pedig a Légy jó mindhalálig című musicalt tűzi műsorra a teátrum a nagyszínházban.

 

draga-gizam


A Drága Gizám! Örkény István Macskajáték című kisregénye alapján készült, a Veszprémi Petőfi Színházban Berényi Gábor rendezésében mutatta be a társulat a 2005/2006-os évadban. Az előadásban Meszléry Judit és Palásthy Bea lép színpadra, akik a korábbi évek során többször is felújították a darabot.

 

A groteszk történet főhőse özvegy Orbán Béláné, s a darab valójában az ő véget nem érő vitája, szájaskodó, alakoskodó, még a hazugságtól sem visszariadó pörlekedése mindenkivel, aki körülveszi: a lányával, a szomszédnőjével, s legfőképpen az ő München közelében élő nénjével, Gizával. Körömszakadtáig harcol, hogy zűrzavaros, értelmetlen és reménytelen szerelmét ráerőszakolja a világra. Ez a szerelmi háromszög csak abban különbözik elődeitől, hogy szereplői nem tizen-, nem is huszon-, hanem hatvan-egynéhány évesek. Orbánné a természet törvényeivel harcol, mert semmibe veszi az öregséget, és hadat üzen a halálnak.

A Légy jó mindhalálig című musical premierje 2013 decemberében volt a nagyszínpadon, Tóth Loon rendezésében. A veszprémi teátrumban eddig 25 alkalommal láthatta a közönség az előadást, nagy sikerrel mutatkozott be a Pécsi Családi Fesztiválon 2014-ben, valamint bérletes előadásként a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A főszerepet, Nyilas Misit Arbas Socias Carlos és Pató Bálint játszották felváltva. Az elmúlt évad végén a gyermekek egy része elbúcsúzott az előadástól, így a most következő időpontban új szereplőgárdával láthatja a közönség a produkciót.

 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása