A Tiszta TAO Társaságok rendszerét hirdeti meg a Nagycirkusz

A Játékszínben szeptember 30-án megrendezésre került TAO-val foglalkozó konferencián öt előadó-művészeti intézmény bejelentette a Tiszta TAO Társaság megalakulását.

A társaság célja, hogy a vállalati adótámogatások kizárólag a nézőket szolgálják, a művészeti produkciók megvalósításához járuljanak hozzá. A társasághoz csatlakozó intézmények vállalják, hogy nem fizetnek egyetlen forint jutalékot sem a társaságiadó-befizetések után. A Fővárosi Nagycirkusz kezdeményezéséhez további négy színház csatlakozott alapítóként: a Nemzeti Színház, a Magyar Állami Operaház, a szombathelyi Weöres Sándor Színház, valamint a veszprémi Petőfi Színház, de további tagok jelentkezését is várják.

 

tisztatao

 

 

A Tiszta TAO Társaság a következő felhívást adta közzé: 

 

     0 % jutalék –

a Tiszta TAO Társaságok rendszerét hirdeti meg a Fővárosi Nagycirkusz

 

A magyar színházak és előadó-művészeti szervezetek támogatásának fontos eleme, hogy a hazai vállalkozások a társasági adójuk (TAO) egy részét átengedhetik a regisztrált és ellenőrzött előadó-művészeti szervezeteknek. A hazai gyakorlat egyedülálló Európában: a színházak, előadó-művészeti szervezetek működésének az ún. TAO-rendszer elengedhetetlen eleme. A színházaknak, előadó-művészeti szervezeteknek - és meggyőződésünk szerint a kulturális kormányzatnak is - alapvető érdeke, hogy a TAO-rendszer átláthatóan, kiszámíthatóan és igazságosan működjön. A TAO-rendszer működését a múltban számtalan kritika érte. A rendszer működését a színházi, előadó-művészeti élet szereplői és a kulturális kormányzat folyamatosan próbálta, és próbálja finomítani, pontosítani. A kritikák közül a leglényegesebb az, hogy a vállalkozások által átadott támogatás egy része közvetítő cégekhez kerülhetett, jutalék formájában kifizetve.

 

A Fővárosi Nagycirkusz felhívja a hazai előadó-művészeti szervezeteket, hogy csatlakozzanak a 0 % jutalék - Tiszta TAO Társaságok köréhez!

 

A 0 % jutalék körébe belépő előadó-művészeti szervezetek vállalják, hogy nem fizetnek egyetlen forint jutalékot sem a társaságiadó-befizetések után. Így elérik, hogy a vállalati adótámogatások kizárólag a nézőket szolgálják, a művészeti produkciók megvalósításához járuljanak hozzá. Ha minden regisztrált előadó-művészeti szervezet csatlakozna a felhíváshoz, akkor a jutalékok rendszere megszűnne, ezáltal növekedne a kulturális produkciókra fordítható támogatások mértéke! Várjuk a jelentkezéseket! 

A 0 % jutalék körébe belépők egy zöld jelvényt használnak kiadványaikon, honlapjukon: ezzel jelzik, hogy nem fizetnek jutalékot az adótámogatások után!

 

süti beállítások módosítása