Alul semmi - Ősbemutató a Tháliában Szabó Győzővel

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!” – októbertől a Thália színpadán a sheffieldi melósok show-műsora.

alul semmi5

 

Ősbemutatóra készülnek

 

Ősbemutatóra készül a Thália Színház: október 30-án a legendás Alul Semmi című film színpadi változatát láthatja a közönség először Magyarországon.

 

Réthly Attila rendezi az azonos című film alapján készült darabot a Thália Színházban. A mozikban nagy sikert aratott történetet maga a forgatókönyv írója, Simon Beaufoy alkalmazta színpadra.

 

A történet a 80-as évekbeli Angliában, Sheffieldben játszódik, ahol Gaz, az acélipari munkás, állása elvesztésével kilátástalan helyzetbe sodródik. Csodálatos tervet eszelnek ki volt munkatársával: férfisztriptízzel keresnek pénzt, hogy kisiklott életüket helyrehozzák. Elragadó, megindító történet a bolondos szervezésről, melynek végén összeáll a csapat. 

 

Az alkotók szerint Réthly Attila rendezésében az előadás még inkább a humor oldaláról közelíti meg a problémákat, színesebb, könnyedebb a film által festett hangulatnál.

 

alul semmi4 

„Aputestek” a színpadon

 

Az Alul semmi főbb szerepeiben Szabó Győző, Nagy Viktor, Pindroch Csaba, Vida Péter, Tamási Zoltán és Bán Bálint láthatóak.

 

Nagy Viktort , aki Davidet alakítja a darbban kifejezetten erre a szerepre kérte fel a rendező. 

 

Szabó Győző, aki Gaz szerepében látható, elmondta, nemrég tanult egy új kifejezést, az „aputestet", ugyanis ebben a darabban kifejezett rendezői kérés, hogy ne hozzák a testépítőkhöz hasonló kirobbanó formába magukat. (A kifejezést olyan férfiakra használják, akik nem töltik minden idejüket az edzőteremben és számolják a fehérjebevitelt, de azért nincs is hatalmas sörhasuk. Vagyis teljesen átlagos férfiak, akik néha azért sportolnak, de hétvégente nem mondanak nemet egy-két sörre, és lazán befalnak egy pizzát.)

A színész elmondta, hogy volt már olyan szerepe, ami miatt testileg is át kellett alakulnia: a Valami Amerika első részének forgatására a szerep kedvéért 10 kilót hízott.

 

Két hónappal a forgatás előtt találkoztunk a rendezővel, és én akkor nagyon kisportolt voltam. Azt mondta, hogy azt szeretné, hogy az általam megformált figura ne a testével hódítson, hanem a dumájával – nyugodtan lehet kicsit pocakosabb. Tehát egy kicsit más aspektusból kellett megközelíteni a kérdést" – mesélte Szabó Győző.

 

alul semmi6

 

Simon Beaufoy: Alul semmi

 

Gaz - Szabó Győző

David - Nagy Viktor

Gerald - Vida Péter

Guy - Pindroch Csaba

Kese - Bán Bálint

Lompos - Tamási Zoltán

Mandy - Schell Judit

Linda - Gubás Gabi

Jeanie - Fodor Annamária

Nathan - Kozma Ákos / Gál Kristóf

Sharon, Annie, Szocmunkás, 2. HR-es - Tóth Eszter

Alan, Munkanélküli - Hunyadkürti István

Barry, Alf, 1. HR-es, 1. Rendőr - Mózes András

Brian, 1. Férfi, 2. Rendőr - Hajmási Dávid

Reg, Munkanélküli - Kálmán János

Munkanélküli - Nagy Imre

 

Jelmeztervező: Velich Rita

Díszlettervező: Cziegler Balázs

Koreográfus: Tihanyi Ákos

Súgó: Serfőző Andrea

Rendezőasszisztens: Hatvani Mónika

Fordította: Hamvai Kornél

Rendező: Réthly Attila

 

Forrás: Thália.hu

 

süti beállítások módosítása