Hármat egy csapásra - Minifesztivállal jelentkezik a Movein Mission

Októberben "félhetes" előadássorozattal várja a nézőket a Movein Mission, vagyis a Duda Éva Társulat csapata. A repertoárból rögtön három előadás is látható lesz.

 

A sorozat egy királydrámával indul, Lear tér vissza az Átrium Film-Színházba, majd egy sorsdráma, Sarkadi Imre Simeon című előadását ezúttal angol nyelven hallhatjuk. Végül pedig a szlovén táncélet két kiemelkedő alkotójának darabját tekinthetik meg, mely a tangó erotikus világát is megidézi.

 

Duda Eva Tarsulat Outbreak 2

Fotó: Dömölky Dániel

 

Röviden az előadásokról:


LEAR

William Shakespeare Lear király című drámája nyomán

fizikai színház
Legendás előadások nyomán
Október 18. 19:00, Átrium Film-Színház

 

A darab egy egészen egyedi formanyelvű műfaji kísérlet, melynek alapja a mozgás, a fizikai színház, és felvételről hallhatunk részleteket legendás Lear király előadásokból. Több ez, mint egy táncelőadás, több mint egy rádiójáték, több mint egy film, egy múltat és jelent összekötő kapocs, mintegy időtlenné téve a művet. A darab örökérvényű témája a hatalmi játszmák körül forog: hazugság, csalás, korrupció, árulás, kiszolgáltatottság, téboly.

Az előadásban részletek hallhatóak a Miskolci Nemzeti Színház 1981-es Lear király című darabjából, melyet Csiszár Imre rendezett.

 

Előadók: Duda Éva, Bora Gábor, Csuzi Márton, Gyöngy Zsuzsa, Góbi Rita, Jerger Balázs, Rusu Andor, Stetina Szonja, Takács László, Várnagy Kristóf

Koreográfus: Csuzi Márton
Rendező: Szőcs Artur

  


SIMEON
Sarkadi Imre Oszlopos Simeon című drámája alapján
fizikai színház

ANGOL nyelvű előadás
október 19. 19:00, Mu Színház

 

Mindannyian oszlopra állunk, s mindannyian hiszünk benne, hogy amit teszünk, az a jó irányba visz minket, hisz azért tesszük. Mégis ott a kétség. A Simeon e kétségek mélyére vezet, válaszok után kutatva, és megadva a lehetőséget, hogy mindannyian Simeonná váljunk egy kicsit.

 

Előadók: Rétfalvi Tamás m.v., Egyed Beáta, Csák Beatrix, Jenna Jalonen, Rusu Andor, Takács László

Rendező-koreográfus: Csuzi Márton

  


OUTBREAK
Egy csókkal kezdődött?
október 21. 19:00, Mu Színház

 

Gregor Lustek és Rosana Hribar koreográfus páros a szlovén táncélet kiemelkedő
alakjai, előadásaik fókuszában a rendkívül személyes, intim, lélekközpontú kapcsolatok. Mozgásviláguk megidézi a tangó fülledt, intim világát, érzéki humorral ábrázolva a szereplők viszonyait.

 

Előadók: Egyed Beáta, Simkó Beatrix, Stetina Szonja, Csuzi Márton, Rusu Andor, Takács László, Újvári Milán

Rendezés, koreográfia: Rosana Hribar és Gregor Luštek

Az előadást csak 18 éven felüli nézőknek ajánlják!

 

Támogatók: NKA, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szlovén Köztársaság Nagykövetsége, Mu Színház, Füge, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, Átrium Film-Színház, 2015. Budapesti Tavaszi Fesztivál, Polgár Alapítvány, Movein Stúdió

Sarkadi Imre örököseinek az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette.

www.evaduda.net

 

süti beállítások módosítása