Terrorizmus - A Presznyakov fivérek darabja Székesfehérváron

Október 1-jén, csütörtökön mutatta be a Presznyakov fivérek Terrorizmus című darabját a Vörösmarty Színház, Bagó Bertalan rendezésében. 

terrorizmus webJO

 

Ajánló az előadás elé:

 

A Terrorizmus hat, egymással látszólag össze nem függő jelenetből áll, melyek hétköznapi szituációkból bontakoznak ki, átlagos emberek keverednek váratlan helyzetekbe, melyeket így vagy úgy, de kezelniük kell. Valószínűleg senki számára nem idegen a mindennapok belső terrorja, agresszivitása és a felismerés csodája, hogy minden mindennel összefügg, és minden pillanatunkban ott van a döntés lehetősége. 

 

 

„A Terrorizmus egyszerű emberekről és a mindennapokról szól, olyan helyzetekről, melyek bárkivel megtörténhetnek, illetve a döntéseinkről: ahogy döntesz, az a te életed, és az élet maga a döntések sokasága. Ez a darab megmutatja az emberek belső történésének terrorizmusát, hogy hogyan hívjuk le egymásból a terrorizmust, az agressziót. Ha én így és így viselkedem, akkor lehet, hogy terroristává válok, mert te azt kívántad tőlem. Nem egy naturalista előadást akartam létrehozni, ez egy emelkedettebb abszurd, mintha Beckettet és Csehovot néznénk együtt. A Terrorizmus azért több, mint a mindennapi agresszióról szóló helyzetjelentés, mert az okokat is megmutatja. Mégpedig úgy, hogy tele van gondolatébresztő humorral és abszurddal” – vallja Bagó Bertalan, az előadás rendezője.

 

Az előadásról képekben:

Terrorizmus-20

1.

Terrorizmus-74

2.

Terrorizmus-87

3.

Terrorizmus-202

4.

Terrorizmus-320

5.

Terrorizmus-412

6.

Terrorizmus-450

7.

Fotó: Vörösmarty Színház

 

 

 

Vlagyimir Presznyakov – Oleg Presznyakov: Terrorizmus

hat városi jelenet

Szereplők:

Varga Mária

Varga Gabriella

Ecsedi Erzsébet

Kerkay Rita

Varga Lili

Nagy Péter

Egyed Attila

Derzsi János

Kricsár Kamill

Kuna Károly

Lábodi Ádám

Sághy Tamás

 

Díszlet- és jelmeztervező: Vereckei Rita

Dramaturg: Tucsni András

Rendezőasszisztens: Haszmann Kata

Rendező: Bagó Bertalan

 

 

süti beállítások módosítása