Zsámbéki Nyári Színház: Néhány napig tart még az adománygyűjtés

Már csak néhány napig tart az adománygyűjtés a Zsámbéki Nyári Színház képes történetének megvalósítására!

 

A kezdeményezés célja:


Zsámbék kiemelt rangú alternatív színházi központ és termékeny alkotóműhely, amelyhez színészek, rendezők, színházi emberek generációi kötődnek. A színházi események mellett képzőművészeti, audiovizuális és zenei rendezvények befogadó- és alkotóhelye.
Most egy 150 oldalas, a Zsámbéki Színház történetét és 100 színházi fotót tartalmazó könyvet készülnek kiadni 700 példányban.

 

zsambek

 

In memoriam Mátyás Irén:


Bicskei Gábor (1937-1990) és Mátyás Irén (1953-2013) 32 éve indította el a fesztiválsorozatot. Népművelőként kerületek Zsámbékra, és mertek nagyokat álmodni. Így következett be a Zsámbéki Nyári Színház profilbővítése: a 90-es évek közepétől (sajnos már csak Mátyás Irén szervezésében) nemcsak vendégelőadásokat hívtak meg, hanem saját bemutatókat is tartottak.

 

Mátyás Irén 2013-ban bekövetkezett halála után a színház továbbra is feladatának tekinti a kortárs művészeti kifejezések sokszínűségének bemutatását, közvetítését, az innovatív kezdeményezések támogatását és a fiatal, tehetséges alkotók bemutatását.


A készülő könyv igazi hiánypótló munka: Ilovszky Béla fotóművész művészi képei idézik fel a legszebb színházi pillanatokat, Sándor L. István kritikus a színház több mint három évtizedes történetét eleveníti fel, felhasználva a Mátyás Irénnel készített interjúkat és a színházról megjelent válogatott írásokat.

 

A kezdeményezés ide kattintva támogatható,

 

süti beállítások módosítása