Az alkoholizmusról készült részvételi színházi előadás Győrben

A győri székhelyű RÉV Színházi és Nevelési Társulat Kovács János felnövekedése és bukása 14 stációban elmesélve című részvételi színházi előadása október 11-én, 16:30 órai kezdettel látható a győri Rómer Házban.

 

Magyarországon a becslések szerint közel egy millió alkoholista él, minden tágabb családban akad alkoholbeteg, szinte nincs család, amelyik ne lenne érintett.


Ugyanakkor a közoktatásban (iskolai környezetben, nevelési helyzetekben) alig esik szó az alkoholfogyasztásról, ha mégis, akkor a problémának leginkább a tiltás, elrettentés aspektusa jelenik meg. Bár az alkoholfogyasztás mindennapi jelenség, az alkoholizmus mégis tabutéma a közbeszédben.

 

IMG 8292 1


A RÉV Színházi Nevelési Társulat új komplex színházi programjában arra tesz kísérletet, hogy művészeti eszközök segítségével feltörjék ezt a tabut, és lehetőséget adjanak a résztvevők számára, hogy színházi formák és drámás módszerek segítségével közösen gondolkodhassanak az alkoholfogyasztás okairól és következményeiről.

 

Az előadás a tiltások helyett kérdéseket tesz fel, ítélet helyett sok szempontú értelmezést kínál a nézők számára. A program célja, hogy a résztvevők tanulmányozhassák és mélyebben megérthessék az alkoholfogyasztás személyes és társadalmi vonatkozásait.

 

Az előadás és az interaktív játék középpontjában két fontos kérdést helyeznek:

▪ Mire használják az emberek az alkoholt?
▪ Mit tesz az emberrel az alkohol?

 

IMG 8518 1

 

 

RÉV Színházi és Nevelési Társulat

Kovács János felnövekedése és bukása 14 stációban elmesélve

 

Kovács János – NAGY Zsolt Zsozsa
Rákóczi Erzsébet, Anya, Eszti, Pincérnő, Fekete tanárnő – BÁLINT Betty
Eszterházy Lajos, Nagyapa, Pöcök, Szabó tanár úr – VARJU Nándor
Iván, Stolz Péter, Rendőr – SZÁNTÓ Dániel
Igor, Apa, Gép – BALLA Richárd

 

forgatókönyv – rendező: ROMANKOVICS Edit m.v.

 

Az előadás ideje 180 perc, egy szünettel.

 

2015.  október 11., 16:30

Rómer Ház, Győr

 

 

süti beállítások módosítása