Határaink - Újmagyar önarckép a Stúdió K-ban

Határaink - Újmagyar önarckép 2015 címmel tart premiert a Stúdió K.

Az alkotók ajánlója a darab elé:

 

Dokumentarista jellegű előadásunk azt vizsgálja, hogy mi a magyar emberek reakciója a menekültkérdésre. Mit jelent számunkra az az európai kultúrkör, amelyet féltünk? Miért van szükségünk összeesküvés-elméletekre? Miért félünk a változásoktól? Hányféleképpen tálalható a valóság? Az előadás nem kíván konszenzusos megoldást találni a felmerülő problémákra, inkább különböző általános emberi történeteken keresztül együtt gondolkodásra invitál.

 

SZSportrebyDavidLukacs

Simányi Zsuzsanna (fotó: Lukács Dávid)

 

Az alkotókról:

 

 

Simányi Zsuzsanna: 2014-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem fizikai színházi rendező-koreográfus szakán (osztályvezető tanárai: Horváth Csaba, Lukáts Andor). Jelenleg az SZFE Doktori Iskola másodéves hallgatója. 2016-tól a berlini Akademie der Künste rezidenciaprogramjának ösztöndíjasa.

Kelemen Kristóf tavaly végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi dramaturg szakán (osztályvezető tanárok: Forgách András és Radnai Annamária). Sok alvó közt semmi dolgom nékem című darabját beválogatták a 2013-as Nyílt Fórum-kötetbe. 2015-ben Közönséggyalázás 1969 című projektterve támogatásban részesült a Titánium-pályázaton.

 

 

 

Játsszák:

Homonnai Katalin, Lovas Dániel, Nagypál Gábor, Nyakó Júlia, Pallagi Melitta, Sipos György, Spilák Lajos

Dramaturg: Kelemen Kristóf

Fény: Fodor Gergely

Zene: Spilák Lajos

Trailer: Tóth Ridovics Máté

Korrepetitor: Béres Eszter

Rendezőasszisztens: Tóth Réka Ágnes

Rendező: Simányi Zsuzsanna

Köszönet: Tóth Irén, Younes El Kerat, Sikhegyi Erika, D. Zsuzsa, D. Zsófi, Csányi Krisztina, Bánfalvy Csaba, S. Zoltán, T. László, Lukács Gábor, Pázmány Virág, Zubek Adrienn, valamint a Tudósok zenekarnak a Bevándorló Blues című dalért, továbbá a Csókolom zenekarnak a Persze című dalért

 

KelemenKbyTothSimonFerenc

Kelemen Kristóf (fotó: Tóth Simon Ferenc)

 

Előadás időpontok:

2015. október 9. péntek 19:30 (bemutató)
2015. október 10. szombat 19:30
2015. október 15. csütörtök 19:30
2015. október 16. péntek 19:30

 

 

 

süti beállítások módosítása