Először rendez Vass György - Mikszáth-átdolgozásra készül

A debütáló színész-rendező, Vass György vezetésével kezdődtek meg A Noszty fiú esete Tóth Marival próbái. A zenés romantikus szerelmi történeten kívül egy formabontó produkció, a Pénzfolyó (Bogár László neves közgazdász közreműködésével) és Hubay Miklós ritkán játszott remekműve, az Elnémulás kerül színpadra ősszel a teátrumban.


Noszty - premier 13-án

Mikszáth Kálmán több művét már életében legalább 15 nyelvre lefordították, sikerére jellemző, hogy Theodore Roosevelt, az Egyesült Államok 26. elnöke 1910-ben ellátogatott Magyarországra lényegében csakis azért, hogy kedvenc írójával találkozzék. Vass György választása az örökérvényű A Noszty fiú esete Tóth Marival című regényre esett.

 

A Bártfay Rita által színpadra alkalmazott nagyszabású, zenés romantikus szerelmi történetben az Újszínház szinte minden társulati tagja szerepet kap. Tóth Marit Szilvási Judit, Noszty Vilmát Pikali Gerda alakítja. A premier 2015. november 13-án, este 7 órakor lesz az Újszínház nagyszínpadán.

 

Noszty olvaso 


Pénzfolyó

Bogár László személyében neves globalizáció-kutató fogadta el a teátrummeghívását a 2015. október 21-én a Bubik István Stúdiószínpadon bemutatásra kerülő Pénzfolyó c. előadásra. Zenés globalizmus a színpadon – így határozzák meg az alkotók a készülő produkciót. Bogár László sztárközgazdász és Dörner György színigazgató a Hungaro Zenekarral együtt lép fel. A direktor verseket olvas fel az együttes által kiadott Vakelit című kötetből, Bogár László pedig prózát mond "a háttérhatalmak titkos működéséről és a „globalogazdi” szerepéről". Az Újszínház ajánlója szerint a közönség megismerheti a "zenés pénzügyi G dúrt, melynek a G-pontja valójában Globális Gazdaságot jelent".

 

 Elnemulas Almasi Sandor

Almási Sándor


Elnémulás: Hubay-mű az Újszínházban

Ivancsics Ilona és Színtársai a vendégművészként is otthon lévő Almási Sándorral a főszerepben mutatják be november 21-én Hubay Miklós Elnémulás című színművét, amely egy szegről-végről rokon nyelv, a szamojéd népek nyelvének kihalásáról szól. Ugyan mi lesz a sorsa annak az asszonynak, aki utolsóként őrzi nemzete nyelvét? - veti fel a kérdést a darab.

 

Forrás: Újszínház

 

 

süti beállítások módosítása