TAO támogatókat vár a Spirit Színház

A Spirit Színház felhívása.

 Scirit

 

 Az elmúlt évekből nyilván ismerős Önnek az adójóváírás lehetősége, amennyiben a cég befizetendő adójából előadó-művészeti szervezet javára rendelkezik. Színházunk, melyről a www.spiritszinhaz.comoldalon tájékozódhat, idén partnereket keres a TAO befogadásához. 

 

Színházunk önálló játszóhellyel rendelkező közhasznú szervezet, melynek  működéséhez és az előadások előállításához a legfontosabb bevételi forrás a TAO befogadása.

 

A társasági adóról szóló törvény (Tao tv. 24/A (3.) bekezdés) lehetővé teszi, hogy az adóalanyok a fizetendő társasági adójuk terhére nyújtsanak támogatást. Fontos kiemelni, hogy a kedvezményezett célokra tett felajánlások nem járnak többletköltséggel a vállalkozások számára, mivel a fizetendő adó mértékét csökkenti a támogatási összeg teljes egészében.

 

Az előadó-művészeti szervezetek támogatása: a cégek által megfizetett társasági adó felajánlásával 2015. január 1-től a támogatásnyújtásnak egy új, kedvezőbb formájával is élhetnek a támogatók, amelynek alkalmazásával az adott támogatásuk 7,5 %-át elérő adóelőnyhöz juthatnak. Ennek az új módnak a főbb szabályai a következők: A támogatás módja: A Támogató a havi-, negyedéves adóelőlege maximum 50 %-át, a december 20-ig teljesítendő adóelőleg-kiegészítés és a tárgyévet követő május 31-ig fizetendő adója maximum 80 %-át ajánlhatja fel előadó-művészeti szervezet támogatására. A támogatást a ténylegesen megfizetett adóból, illetve az adóelőlegből az adóhatóság teljesíti.

 

Amennyiben munkahelyének, cégének, vállalkozásának szimpatikus a színház profilja, és módjában áll TAO felajánlásról rendelkezni, úgy kérünk, jelentkezzen Kocsi Beánál, titkarsag@spiritszinhaz.comelérhetőségen.

 

Amennyiben további információra van szüksége a támogatási lehetőséggel kapcsolatban, szintén várjuk kérdését.

 

süti beállítások módosítása