Egyetemistáknak tartanak színházi nyílt napot Szegeden

A Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is bepillanthatnak azok, akik szerdán ellátogatnak a kulturális intézménynek a Szegedi Tudományegyetemmel közösen szervezett nyílt napjára.

A hallgatókat a társulat tagjai, valamint színházi önkéntesek vezetik végig a kulisszák mögött. A vendégek bemutatón csodálhatják meg a színház jelmezeit Papp Janó közreműködésével. Bodnár György főfodrász önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak.

 

 MG 5937

 

Szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat, de a díszletépítés, hangosítás, világosítás műhelytitkairól is lehull a lepel. A rendezvényen adják át az SZTE Kulturális Iroda által kiírt drámaíró pályázat díjait.

 

Két nyilvános próba is látogatható lesz: Barnák László a Rózsa és Ibolya, míg Tóth Miklós a Szimpla szerda próbájára várja az érdeklődőket.


Este a Nagyszínházban a Szegedi Kortárs Balett Tavaszi áldozat című táncjátékát láthatják az egyetemisták. A Kisszínházaban az egyetem és a teátrum közös produkciója, Reginald Rose Tizenkét dühös ember című műve szerepel a műsoron. A produkciót Barnák László rendező hivatalos bírák, ügyészek, ügyvédek és egyetemi hallgatók szereplésével állított színpadra tavaly hatalmas sikert aratva, erre az előadásra azonban már elfogyott minden belépő.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása