Kiválóság-díjat kapott a Harag György Társulat

A díjat, a szatmári társulat nevében Bessenyei Gedő István társulatigazgató vette át Budapesten.

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Az elveszett levél című előadását 2015. október 11-én, vasárnap este láthatta először a budapesti közönség, a Nemzeti Színházban.

 

Jelenet az eloadasbol - foto Czinzel Laszlo

 

 

Az előadás a Nemzeti határon túli produkciókat felvonultató programjának keretében kapott meghívást a magyar fővárosba, de szerepelt a Transilvanum Alapítvány első alkalommal megrendezett Erdélyi Művészek Hete rendezvénysorozatának programjában is.

 

Vidnyanszky Attila es Bessenyei Gedo Istvan - foto Rajna Tamas

 

Az előadást követő zártkörű fogadáson a társulatot az Erdélyi Közösségi Élet Kiválósága-díjjal tüntették ki a Transilvanum Alapítvány képviselői. A vendéglátó intézmény nevében a Harag György Társulatot és az alapítvány tagjait Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója köszöntötte. 

 

A dij - foto Rajna Tamas 

 

Az I. L. Caragiale közismert vígjátékából, Az elveszett levélből Sorin Militaru által rendezett előadást, amely az elmúlt évad legnépszerűbb produkciójának számított Szatmárnémetiben és Nagybányán egyaránt, Budapesten is kiemelkedő sikerrel mutatta be a társulat. A budapesti vendégjátékot követően az előadást az idei évadban Debrecenben, Nagyváradon és Nagykárolyban is játszani fogja a társulat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása