Kampf - Feledi János a kecskeméti balettnek rendezett

Novemberben újra játssza két különböző helyszínen Psyché c. előadását a Feledi Project vezetője, aki új bemutatóra is készül, ezúttal a Kecskemét City Balett művészeinek készített előadást KAMPF címmel.

Újra Psyché:

 

November 12-én a Nemzeti Galériában, a Múzeum + programsorozat keretein belül láthat a PSYCHÉ című előadásból részleteket a közönség. A tárlatvezetés, élő zene, tánc mellett borkóstolás is színesíti a programsorozatot.

 

Weöres Sándor Psyché című műve ihlette táncelőadás egy különös és féktelen szabadságvágyal megáldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért. A nő sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének, szerelmének tárgyát beteljesülését csak két külöböző férfiben képes megtalálni!

Ez hová vezethet….?

 

Weöres Sándor úgy tekintett az általa megírt figurára, mint énje kiterjesztésére, kivetülésére egy számára férfiként sohasem megélhető női alakba.  A szabadságvágy és vadság, amit a mindennapokban nem tudunk megélni, annak egyfajta kivetülése ez a női figura. Beteljesületlen szerelem és a ragaszkodás tragédiája.

 

Az előadásban olyan professzionális művészek táncolnak Feledi János mellett, mint Krausz Alíz, a Bozsik Yvette Társulat szólistája, és Bajári Levente, a Magyar Nemzeti Balett magántáncosa.

 

paholy studio kampf kicsi

 

Ajánló a KAMPF elé:

 

Novemberben negyedik alkalommal rendezi meg a Bethlen Téri Színház a Sissi Őszi Tánchetet amelynek egyik előadása november 15-én a Barta Dóra vezette Kecskemét City Balett  KAMPF című előadása, melyet Feledi János készített a társulat részére, aki idén Fülöp Viktor ösztöndíjban részesült. Ennek az ösztöndíjas időszaknak, munkának az eredménye ez az előadás.

 

Az előadást Radnóti Miklós Erőltetett menet és a Hetedik ekloga című verse ihlette.

Háború. Harc. Küzdés. Küzdelem. Mindennapi küzdelem….

Mi lesz a sorsunk ebben az embertelen világban?

 A szép természetben ott az embertelenség. A megsemmisülés pillanatáig új levelet hajtó, erős tölgyként kell élnünk.

 A világ rendje felborult, az igazi, örök értékek már nem igazak többé.

Az életért vállalni kell a küzdelmet! Haláltudat és élni akarás. Nem marad más mint a harc és remény….

 

Előadók: Domán Dalma, Szőllősi Krisztina, Matkovics Norbert, Földesi Milán, Szóka Roland

Díszlet-látvány: Minorics Krisztián, Feledi János

Világítás: Katonka Zoltán

 

Rendező-koreográfus: Feledi János, 2015 Fülöp Viktor ösztöndíjasa

Kecskemét City Balett művészeti vezető: Barta Dóra, Érdemes művész, Harangozó-díjas

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása